Κανένας ιρανός στρατιωτικός σύμβουλος δεν σκοτώθηκε στις επιθέσεις τη νύχτα της Κυριακής κατά αρκετών στρατιωτικών βάσεων στη Συρία στις επαρχίες Χάμα και Χαλεπίου αναφέρει ιρανική πηγή παρά τους ισχυρισμούς λίγων αραβικών μέσων  σύμφωνα με το FARS.

Τα συριακά κρατικά μίντια αν κι ανακοίνωσαν τις επιθέσεις δεν δήλωσαν από που προήλθαν ούτε έκαναν λόγο για τυχόν απώλειες..

Αρκετοί πύραυλοι χτύπησαν αποθήκες πυρομαχικών στη νότια Χάμα και στην περιοχή   al-Malekieh βόρεια του αεροδρομίου Χαλεπίου αναφέρουν αξιόπιστες πηγές.

Κανείς δεν ανέλαβε την ευθύνη των επιθέσεων αλλά   και social media networks είπαν ότι οι USΑ εκτόξευσαν τους πυραύλους από την παραμεθόρια παράνομη βάση τους Al-Tanf στην Αν. Συρία. 

Κάποιες άλλες πηγές υποστήριξαν ότι  ότι η πυραυλική επίθεση πραγματοποιήθηκε από ΗΠΑ σε απάντηση των προελάσεων του συριακού στρατού στ΄ανατολικά του Ευφράτη έναντι των συνεργαζόμενων και υποστηριζόμενων από ΗΠΑ  (SDF). Άλλες πηγές ανέφεραν ότι το Ισραήλ ήταν πίσω από την επίθεση.

Δεν υπάρχει επίσημη παραδοχή ευθύνης των επιθέσεων. Το συριακό Tishrin website μετέφερε ότι 9 βαλλιστικοί πύραυλοι  εκτοξεύθηκαν από αμερικανικές και βρετανικές βάσεις από τη Β Ιορδανία κατά θέσεων συριακού στρατού σε Χάμα, Χαλέπι..Το αραβόφωνο  Sputnik μετέφερε πως 12 στρατιώτες σκοτώθηκαν και πολλοί άλλοι τραυματίστηκαν από την επίθεση στην αποθήκη πυρομαχικών της  47 Ταξιαρχίας στη Hama.

Άλλες αναφορές σήμερα το πρωί αποκάλυψαν ότι περισσότεροι από 12 πολίτες που ζούσαν σε ένα χωριό κοντά σε μια αποθήκη πυρομαχικών στη Hama σκοτώθηκαν  κατά την επιδρομή.dimpenews.com

1 commentaire »