ΕΚΤΑΚΤΟ / Η συριακή αεράμυνα απάντησε σ΄επίθεση ισραηλινών μαχητικών.Χτύπησαν στη Δαμασκό…ΦΩΤΟ – BINTEO

Πριν από λίγο το σύστημα της συριακής αεράμυνας απάντησε σε επίθεση των ισραηλινών μαχητικών από τον εναέριο του Λιβάνου που βομβάρδισαν με πυραύλους.Πρόκειται για 3 επιθέσεις στο νότο Δαμασκού . Χτύπησαν τη βιομηχανική ζώνη Al-Kissweh στην περιφέρεια  Δαμασκού και σύμφωνα με πληροφορίες την στρατιωτική βάση στο Al-Kissweh δίπλα από τον αυτοκινητόδρομο  M5 που ενώνει Δαμασκό – Daraa.Αναφορές ότι στόχευαν ένα κομβόι. Ο συριακός στρατός επιβεβαιώνει την επίθεση και ότι εξουδετερώθηκαν 2 πύραυλοι..Σημειώνονται εκρήξεις στην περιοχή σύμφωνα με πρακτορείο sana.Η κρατική συριακή τηλεόραση αναφέρει ότι καταρρίφθηκαν 2 πύραυλοι επικαλούμενη στρατιωτική πηγή..Ισραηλινά  ΜΜΕ αναφέρουν πως αεροπλάνα της Πολεμικής Αεροπορίας βομβάρδισαν μια αποθήκη πυραύλων στην περιοχή Al-Kissweh κοντά στη Δαμασκό στα 10 μίλια. Λογαριασμός των Μονάδων Εθνικής Άμυνας αναφέρει ότι έγινε επίθεση στη βιομηχανική ζώνη Al-Kissweh κι υπάρχουν τραυματίες άμαχοι. Kαταστράφηκαν από την αεράμυνα 2 πύραυλοι. Προκλήθηκαν πυρκαγιές.Χτυπήθηκαν οχήματα και εργοστάσια αναφέρει κάποια πηγή..

Πηγές  επικαλούμενες μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής κοντά στο Γκολάν αναφέρουν ότι στις 21h45 τοπική ώρα  τουλάχιστον 3 πύραυλοι που προήλθαν από Ισραήλ διείσδυσαν στην επαρχία της Quneitra με κατεύθυνση ανατολικά. . Σημειώθηκαν πτήσεις ισραηλινών μαχητικών πάνω από Γκολάν,  και  στη ΝΔ Συρία. Δόθηκε εντολή από ισραηλινούς ν΄ανοίξουν τα καταφύγια στο Γκολάν.

Το Ισραήλ δεν σχολίασε για την ώρα τις επιθέσεις αλλά λίγο πριν το χτύπημα η Tsahal, ανέφερε «ασυνήθιστες ιρανικές δραστηριότητες » στη Συρία και ήταν σε καθεστώς συναγερμού. Το αμερικάνικο  Fox News

ισχυρίζεται ότι μια ιρανική βάση δέχθηκε επίθεση στη Συρία  όπως του επιβεβαιώνουν πηγές. Η συριακή κρατική τηλεόραση μίλησε για ισραηλινή αεροπορική επιδρομή.

Ιατρική πηγή από Daraa αναφέρει ότι σκοτώθηκαν από έκρηξη λόγω ισραηλινής επίθεσης κοντά Al-Kissweh στον αυτοκινητόδρομο Δαμασκός-Daraa  2 πολίτες ο Hisham Hamdi Mazel Al-Diri και η γυναίκα του (από την περιοχή της  Daraa Sheikh Maskin).

dimpenews.com