Ανάλυση περί θανάτου του ισραηλινού ΓΕΣ από alhadath: Η απουσία του Gadi Eizenkot από  τους τίτλους ειδήσεων δεν σημαίνει ότι σκοτώθηκε

Σε ανάλυση για τον φημολογούμενο θάνατο από συριακούς  πυραύλους του ισραηλινού ΓΕΣ Gadi Eizenkot στο κατεχόμενο Γκολάν από το μέσο alhadath αναφέρονται και τα εξής

Παλαιστινιακά και εν γένει αραβικά μέσα επικοινώνησαν την είδηση ​​ότι οι πύραυλοι από συριακό έδαφος  στο κατεχόμενο Γκολάν οδήγησαν στη δολοφονία του Αρχηγού του Γ Επιτελείου του ισραηλινού στρατού Gadi Eizenkot σε μια στρατιωτική βάση .

Παλαιστινιακές και γενικά αραβικές σελίδες ειδήσεων επέστρεψαν στο θέμα, ισχυριζόμενες  ότι «το Ισραήλ» συνέλαβε δημοσιογράφους της ynet λόγω διαρροής της είδησης δημοσιογράφων.Σήμερα ακόμη βλέπουμε να τίθενται  ερωτηματικά  σχετικά με τη μοίρα του Eisenkot.

Στην πράξη, μετά τον  βομβαρδισμό του κατεχόμενου Γκολάν από πυραύλους, δεν δόθηκε από τον Eisenkot καμία δήλωση στον τύπο αναφορικά με τους εκατέρωθεν  βομβαρδισμούς. Σε αυτούς αναφέρθηκαν ο Υπ.Άμυνας Avigdor Lieberman, και ο εκπρόσωπος του στρατού Ronen Mnlis. Στα ισραηλινά μέσα η τελευταία είδηση ​​ήταν για το Eizenkot ήταν πριν την κρίσιμη νύχτα με Συρία ότι επιθεώρησε  το βόρειο μέτωπο πριν από συριακό βομβαρδισμό.

Σε γενικές γραμμές και με την παρακολούθηση της συμπεριφοράς του «Eizenkot» δεν είναι το πρόσωπο που έχει την  ισχυρή σχέση  με τα ΜΜΕ ως εκ τούτου, το ότι δεν εμφανίζεται στην οθόνη, δεν σημαίνει ότι μπορεί να σκοτώθηκε.

Από την άλλη ακόμα και όταν στοχεύεται το Ισραήλ συχνά ακούμε για όλμους ή ρουκέτες που προσγειώθηκαν σε ένα ανοιχτό πεδίο και άδειες περιοχές .ενώ όταν βομβαρδίζει το Ισραήλ προωθείται  μια τεράστια ανάπτυξη της φαντασίας ως προς τα αποτελέσματα.

Η απουσία του Gadi Eizenkot από  τους τίτλους ειδήσεων δεν σημαίνει ότι σκοτώθηκε…αν είναι έτσι αυτή η εξέλιξη σε καμιά περίπτωση δεν υποτιμά την αντίδραση που προήλθε από συριακού εδάφους.alhadath 13.5.18

dimpenews.com