Οι εκκενώσεις των τρομοκρατών από την Κεντρική Συρία ολοκληρώθηκαν. Αφορούσαν τις επαρχίες Hama και Homs, και κυρίως τα αστικά κέντρα  Talbissé, Rastane και Al-Houla.

Δυνάμεις της ασφάλειας αναπτύχθηκαν σε Rastane καιTalbissé. Ο συριακός στρατός «με τη βοήθεια συμμαχικών δυνάμεων καθάρισε μια ζώνη στο Β της Homs και Ν της Hama,κι εγκατέστησε την ασφάλεια σε 65 οικισμούς και χωριά».

Συνολικά περί τα 34 500 άτομα  »αντάρτες  » και οι οικογένειες τους όσο κι άλλοι πολίτες εκκενώθηκαν στο πλαίσιο αυτής της επιχείρησης αναφέρει το φιλοαντιπολιτευόμενο (OSDH), ενώ περί τους  150 000 παρέμειναν στον τομέα. Η επιχείρηση ξεκίνησε αρχές Μάη.

«Από σήμερα δεν υπάρχει κανείς ένοπλος δεν υπάρχουν όπλα σε όλη την επαρχία της  Homs», δήλωσε ο κυβερνήτης της επαρχίας Homs, ο Talal Barazai, παρών στοRastane.

Ωστόσο το Isis διατηρεί την παρουσία του στην έρημο Badiya, στο άκρο αυτής της επαρχίας σύμφωνα με το OSDH.

Ο Β της Hama παραμένει πάντα υπό τον έλεγχο τρομοκρατών.

Ο κυβερνήτης της Homs υποσχέθηκε να  “ξανανοίξει τις επόμενες μέρες” ο αυτοκινητόδρομος που συνδέει τη Δαμασκό με τις πόλεις Homs και Hama. Στρατιωτική πηγή αναφέρει oι τρομοκράτες παντού παραδίδουν τα όπλα τους στη Συρία ηττήθηκαν κατά κράτος. dimpenews.com

1 commentaire »