Ο στρατός καθάρισε από τρομοκράτες 1 200 km2 Β της Homs και Ν της Hama. Κανένας τρομοκράτης στην επαρχία Homs.

Οι εκκενώσεις των τρομοκρατών από την Κεντρική Συρία ολοκληρώθηκαν. Αφορούσαν τις επαρχίες Hama και Homs, και κυρίως τα αστικά κέντρα  Talbissé, Rastane και Al-Houla.

Δυνάμεις της ασφάλειας αναπτύχθηκαν σε Rastane καιTalbissé. Ο συριακός στρατός «με τη βοήθεια συμμαχικών δυνάμεων καθάρισε μια ζώνη στο Β της Homs και Ν της Hama,κι εγκατέστησε την ασφάλεια σε 65 οικισμούς και χωριά».

Συνολικά περί τα 34 500 άτομα ”αντάρτες ” και οι οικογένειες τους όσο κι άλλοι πολίτες εκκενώθηκαν στο πλαίσιο αυτής της επιχείρησης αναφέρει το φιλοαντιπολιτευόμενο (OSDH), ενώ περί τους  150 000 παρέμειναν στον τομέα. Η επιχείρηση ξεκίνησε αρχές Μάη.

«Από σήμερα δεν υπάρχει κανείς ένοπλος δεν υπάρχουν όπλα σε όλη την επαρχία της  Homs», δήλωσε ο κυβερνήτης της επαρχίας Homs, ο Talal Barazai, παρών στοRastane.

Ωστόσο το Isis διατηρεί την παρουσία του στην έρημο Badiya, στο άκρο αυτής της επαρχίας σύμφωνα με το OSDH.

Ο Β της Hama παραμένει πάντα υπό τον έλεγχο τρομοκρατών.

Ο κυβερνήτης της Homs υποσχέθηκε να  “ξανανοίξει τις επόμενες μέρες” ο αυτοκινητόδρομος που συνδέει τη Δαμασκό με τις πόλεις Homs και Hama. Στρατιωτική πηγή αναφέρει oι τρομοκράτες παντού παραδίδουν τα όπλα τους στη Συρία ηττήθηκαν κατά κράτος. dimpenews.com

One thought on “Ο στρατός καθάρισε από τρομοκράτες 1 200 km2 Β της Homs και Ν της Hama. Κανένας τρομοκράτης στην επαρχία Homs.

Comments are closed.