ΕΚΤΑΚΤΟ Ο συριακός στρατός αιχμαλώτισε 60 γάλλους snipers στη Hasakah. Ένα ολόκληρο κομβόι με 20 τζιπ. Όλες οι λεπτομέρειες …

Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν  ότι ο SAA αιχμαλώτισε Γάλλους  snipers σε checkpoint στην επαρχία της Hasakah. Oι πηγές αναφέρουν ότι οι Γάλλοι   έφθασαν κατά λάθος σε αντίπαλο (από κυβερνητικές δυνάμεις ελεγχόμενο) checkpoint . Μια γαλλική αυτοκινητοπομπή συναντήθηκε με μια ομάδα συνοδών από τους SDF . Μαζί προχώρησαν προς την κατεύθυνση του Αλ-Καμισλί (μεγαλύτερη πόλη της Συρίας στα σύνορα με την Τουρκία, χωρίζεται σε «ζώνες επιρροής» μεταξύ Κούρδων και των κυβερνητικών δυνάμεων, η οποία είναι σημαντική από την άποψη του αεροδρομίου). Aλλά για άγνωστους λόγους οι γάλλοι χωρίστηκαν από συνοδούς στην πόλη Al-Malikiyah και συνέχισαν μόνοι τους.

Σύμφωνα με το Mail.ru το κομβόι εισήλθε στη Συρία από τα ιρακινά σύνορα και κατευθυνόταν προς την επαρχία της Hasakah. Το επεισόδιο συνέβη σύμφωνα με το site την 1η Μάη.

Τα 20 τζιπ Toyota Land Cruiser 200 με 60 γάλλους στρατιώτες εκπαιδευτές  έφτασε στην πόλη. Εκεί για άγνωστο λόγο εγκαταλείφθηκαν από τους SDF και ωστόσο το κομβόι με τους γάλλους συνέχισε.

Κατά τη διάρκεια της ανάκρισης από το συριακό στρατό, οι Γάλλοι ανέφεραν ότι πήγαιναν στο Αλ-Καμισλί και ταξίδευαν κατά μήκος γραμμής οριοθέτησης. Προσθέτουμε από εμάς ότι είναι δύσκολο να σκεφτούμε μια πιο ανόητη ιδέα στις συνθήκες του πολέμου, όπου η πρώτη γραμμή δεν είναι σταθερή.

Μπήκαν στον παρακαμπτήριο δρόμο παράκαμψης και έτσι βρέθηκαν και έπεσαν  στο μόνο σημείο ελέγχου που ελέγχει ο SAA   έξω από το αεροδρόμιο.

Οι γάλλοι στρατιωτικοί  δεν είχε πρόβαλαν καμιά αντίσταση, επειδή ήταν σίγουροι ότι έφτασαν στο σημείο ελέγχου των sdf.

Οι εκπρόσωποι των υπηρεσιών πληροφοριών της Συρίας τους φωτογράφησαν τους πήραν τα διαβατήρια και πιστοποίησαν ότι τα άσπρα  «Toyota» και οι πινακίδες παρέπεμπαν στο Ιράκ. Κατά την έρευνα των τζιπ, οι μαχητές του SAA βρήκαν οπλισμό, θερμικές κάμερες και άλλο ειδικό στρατιωτικό εξοπλισμό.

Kατά τις ανακρίσεις οι γάλλοι ισχυρίστηκαν ότι είναι σε συριακό έδαφος για την καταπολέμηση της ISIS. Mετά από 2ωρες διαπραγματεύσεις μεταξύ SAA και DSS αφέθηκαν ελεύθεροι.

dimpenews.com