Ο Assad ζήτησε από τη Ρωσία ν΄αποσύρει τις δυνάμεις της. Πηγές συριακής προεδρίας: αναληθές αυτό που αποδόθηκε στο Πούτιν ότι δήθεν ζήτησε απόσυρση ιρανικών δυνάμεων από Συρία.

O πρόεδρος της Bashar al-Assad είναι αυτός που ζήτησε από τη Ρωσία ν΄αποσύρει τις δυνάμεις της από τη Συρία αναφέρει το επίσημο κρατικό πρακτορείο  SANA.
Το almayadeen τονίζει πως οι πηγές επιβεβαίωσαν  ότι οι ιρανικές και οι ρωσικές δυνάμεις είναι στη χώρα  κατόπιν αιτήματος της συριακής κυβέρνησης και επομένως η αναχώρηση τους γίνεται κατόπιν αιτήματος της Δαμασκού.Προεδρικές πηγές αναφέρουν ότι η θέση που αποδόθηκε στον ρώσο πρόεδρο αναφορικά με το αίτημά του για απόσυρση ιρανικών στρατευμάτων από τη Συρία είναι αναληθής κι αποδίδουν αυτό το λάθος σε ερμηνεία ρώσου αξιωματούχου. Αρκετά ρωσικά μίντια μετέδωσαν τη δήλωση του ρώσου ειδικού απεσταλμένου για Συρία του Alexander Lavrentev που μίλησε για  « απόσυρση όλων των ξένων δυνάμεων. » Αυτή διαδικασία είναι πολύπλοκη κι απαιτείται αρκετός χρόνος για να ολοκληρωθεί σε συμφωνία με την πρόοδο της πολιτικής διαδικασίας. dimpenews.com