Κατά της Παγκόσμιας Εκτροπής – Πολιτικής Ανωμαλίας / EMΠΡΟΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΠΟΥ ΧΑΡΑΞΕ Ο ΜΑΔΟΥΡΟ  »ΕΞΩ ΟΙ ΗΠΑ » / Ο Μαδούρο απέλασε τον αμερικάνο επιτετραμένο μετά τις νέες οικονομικές τιμωρίες. Τον χαρακτήρισε  »persona non grata. »

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Nicolas Maduro 2 μέρες μέρες μετά την επανεκλογή του με 68%  ανακοίνωσε σήμερα την απέλαση του επιφορτισμένου με τις αμερικανικές υποθέσεις στο Caracas, του πιο υψηλόβαθμου διπλωματικού αντιπροσώπου των ΗΠΑ μετά την επιβολή νέων οικονομικών τιμωριών από την  Washington την επομένη της επανεκλογής του.

« Δηλώνω persona non grata τον επιφορτισμένο  με τις αμερικανικές υποθέσεις κι ανακοινώνω την αναχώρησή του εντός  48 h », δήλωσε ο σοσιαλιστής πρόεδρος στην ομιλία του στο Εθνικό Εκλογικό Συμβούλιο , λέγοντας ότι  « απορρίπτει »τις αμερικανικές τιμωρίες…

Η Venezuela κατήγγειλε την Τρίτη ότι είναι θύμα ενός  «οικονομικού κι πολιτικού λιντσαρίσματος» από τις ΗΠΑ, «εμπνευσμένου από τις επιβλαβείς αρχές των Ku Klux Klan», την επομένη των νέων αμερικανικών οικονομικών τιμωριών ως αντίποινα για την επανεκλογή του που αμφισβητεί η Washington.

«Προειδοποιούμε τη διεθνή κοινότητα για την απειλή επί της παγκόσμιας ειρήνης που αντιπροσωπεύει το καθεστώς  ρατσιστικό κι επεμβατικό που κυβερνά τώρα την Washington, εμπνευσμένο από τις επιβλαβείς αρχές των Ku Klux Klan», αναφέρει το ΥΠΕΞ σε ανακοινωθέν.

Η κυβέρνηση του Donald Trump «εμψυχώνει το μίσος τη μη ανοχή το οικονομικο-πολιτικό λιντσάρισμα » κατά της Venezuela, συνεχίζει το ανακοινωθέν.

O Trump υπέγραψε τη Δευτέρα διάταγμα που στοχεύει να μειώσει τη δυνατότητα σε Caracas να πουλάει τις μετοχές του.

Ένας τρόπος να ενδυναμώσουν ένα «blocus χρηματο-οικονομικό  εγκληματικό », που είναι ισάξιο με έγκλημα «κατά της ανθρωπότητας »γιατί εμποδίζει τη πρόσβαση σε «βασικά αγαθά», καταγγέλει το Caracas.

Οι ΗΠΑ απαγορεύουν σε πολίτες τους και τράπεζές τους κάθε δοσοληψία επί του χρέους της Βενεζουέλας κι εφάρμοσαν τιμωρίες σε 60 υψηλόβαθμους  υπευθύνους της χώρας  ως και στο Maduro που τον χαρακτηρίζουν  κατά την προσφιλή μέθοδο τους «δικτάτορα». Ποιές οι ΗΠΑ που επέβαλαν επί σειρά δεκαετιών δικτατορίες στη μισή Λατινική Αμερική.

Απειλούν με πετρελαϊκό embargo  την Venezuela, που τους πουλά το ένα τρίτο της παραγωγής της.

H Washington «εργαλειοποιεί τις ανάγκες του λαού της Βενεζουέλας ως πολιτικό όπλο  […] » καταγγέλει η Βενεζουέλα.

Τα αποτελέσματα των εκλογών επέρριψαν οι ΗΠΑ χαρακτηρίζοντας την εκλογή  «φάρσα» και δεν αναγνώρισαν την επανεκλογή του ούτε τα προτεκτορά τα τους Chili,Panama,  Costa Rica όπως και το Groupe της  Lima, που συμπεριλαμβάνει Aργεντινή, Βραζιλία,Καναδά, Κολομβία και Μεξικό.

dimpenews.com