Οι αμερικανικές και τουρκικές δυνάμεις εισβολής κατέχουν περί το 50 % της Β και Α Συρίας. Στο al-Tanf αμερικανικές , βρετανικές και γαλλικές δυνάμεις εκπαιδεύουν και διατηρούν υπό την διοίκησή τους 30.000 τρομοκράτες .

Οι αμερικανικές και τουρκικές δυνάμεις εισβολής κατέχουν περί το 50 % της Β και Α Συρίας. Η Washington διατηρεί 2 στρατιωτικά αεροδρόμια και πολλές βάσεις που μπορούν να δεχθούν σημαντικές δυνάμεις στο  βορρά κι επιπλέον να διασφαλίσουν την διοίκηση περί των 35 000 Κούρδων κι Αράβων πολιτοφυλάκων. Στον κούρδικο τομέα στο Β και στην Α όσο και στο συνοριακό πέρασμα  του al-Tanf, αμερικανικές , βρετανικές και γαλλικές δυνάμεις εκπαιδεύουν, θρέφουν και διατηρούν υπό την διοίκησή τους άλλους  30 000 μαχητές και τρομοκράτες .

Αλλά οι δυνάμεις της κατοχής της Συρίας δεν είναι αποκλειστικά αμερικανικές. Η Τουρκία πήρε το έλεγχο Afrin και Idlib όπου εδρεύουν  70 000-100 000 τρομοκράτες, εκ των οποίων αυτοί της τ. al-Qaeda και νυν (Hayat Tahrir al-Cham, ψευδώνυμο της al Nusra) και των  Horras al-Deen (Φύλακες της Θρησκείας), της τελευταίας έκδοσης, ακόμη πιο ριζοσπαστικής. Η Τουρκία δημιούργησε σχολεία επέβαλε την τουρκική γλώσσα και θεωρεί αυτό το συριακό έδαφος ως μέρος της Τουρκίας.  Η σχεδιαζόμενη απειλή για τη Συρία δεν προέρχεται μόνο από το βορρά. Στο Νότο το Ισραήλ αποπειράται να επιβληθεί πάνω στο συριακό θέατρο της μάχης. Κατά τη διάρκεια του πολέμου το  Tel-Aviv βομβάρδισε συριακές και ιρανικές θέσεις πάνω από 100 φορές.ejmagnier 21.5.18

dimpenews.com