αρχειο

Σύμφωνα με συριακές πηγές που επικαλούνται ξένοι δημοσιογράφοι πολλοί Ρώσοι στρατιωτικοί σκοτώθηκαν τη Δευτέρα στην επίθεση  του Ισλαμικού Κράτους -Daesh κατά του σταθμού T3 στη συριακή έρημο . Στην αιφνιδιαστική επίθεση που ουσιαστικά έγινε τα χαράματα της Τρίτης στις 5:15 π.μ  στην περιφέρεια του φράγματος Auared ΝΑ  του σταθμού Τ3 στην Badia Al-Tanf οι τρομοκράτες χρησιμοποίησαν οχήματα επανδρωμένα με πολυβόλα σε μια απόσταση 35 km από το φράγμα Auared και 10km από Badia al-Tanf . Σκοτώθηκαν επίσης 16 σύριοι στρατιώτες και άλλοι 14 τραυματίστηκαν. Οι στρατιώτες ήταν από την 18η Μονάδας και ήδη διακινείται λίστα με τα ονόματά των θυμάτων.

H ISIS με ανακοινωθέν της ανέλαβε την ευθύνη της επίθεσης.

Το veteranstoday αναφέρει ότι στις 22 Μαίου η ISIS επιτέθηκε στις θέσεις του Συριακού Αραβικού Στρατού (SAA) κοντά στον αντλιοστάσιο Τ3, πλησίον της πόλης Palmyra, στην επαρχία Homs. Η επίθεση ξεκίνησε με την έκρηξη αυτοσχέδιου αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού προσαρμοσμένου σε παγιδευμένο όχημα αυτοκτονίας.. Στη συνέχεια, το πεζικό ISIS εισέβαλε στις θέσεις SAA. Ωστόσο, η προέλαση απωθήθηκε.

Πηγές προσκείμενες  σε πολιτοφυλακές  υποστηρίζουν ότι ο αριθμός των σκοτωμένων στρατιωτών ήταν τουλάχιστον 30.

Αυτή ήταν πιθανώς η μεγαλύτερη επίθεση της ISIS σε κυβερνητικές θέσεις από την επίσημη ήττα της ISIS στην κοιλάδα του Ευφράτη. Οι μονάδες της ISIS στην έρημο Homs-Deir Ezzor εξακολουθούν να αποτελούν αξιοσημείωτη απειλή για την ασφάλεια.

dimpenews.com

1 commentaire »