Και πάλι Ισραήλ πήγαν αρχηγοί του Στρατού μας αυτή τη φορά ως επικροτητές της χρήσης ισραηλινών F35 κατά Συρίας. Ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας Ελλάδας και ο Διοικητής Αεροπορίας της Εθνικής Φρουράς ήταν παρόντες στην παρουσίαση..

Ο διοικητής της ισραηλινής πολεμικής αεροπορίας ο Amikam Norkin δήλωσε ότι τo Iσραήλ είναι η α΄χώρα που χρησιμοποίησε σε μάχη το αμερικάνικο μαχητικό πολλαπλών ρόλων F-35. Το Ισραήλ είναι η μόνη χώρα που διαθέτει αυτό το αεροσκάφος εκτός των ΗΠΑ. Το Ισραήλ έγινε η α΄χώρα που υπέβαλε τα F35 σε δοκιμασία μάχης αφού την Τρίτη 22 Μαίου ανακοίνωσε ότι χρησιμοποίησε σε μάχη αυτό το αμερικάνικο βομβαρδιστικό.Ο Norkin δεν διοχέτευσε διευκρινίσεις για τα χτυπήματα. Θεωρείται βέβαιο ότι το χρησιμοποίησε στα χτυπήματα κατά συριακού εδάφους όπου κι επιχειρεί η ισραηλινή αεροπορία. Το Ισραήλ διαθέτει 9 τέτοια βομβαρδιστικά.

Αρχισυντάκτης της Figaro, ειδήμονας στη Μ Ανατολή ο  »Ένας ισραηλινός υψηλόβαθμος αξιωματούχος ανακοινώνει  για  1η φορά τη χρήση στη Συρία μαχητικών F-35 που παραδόθηκαν από ΗΠΑ τέλος  2016.Στην πραγματικότητα αυτά τα αεροσκάφη  χρησιμοποιήθηκαν για α΄φορά τη νύχτα  12-13 Γενάρη 2017 για να χτυπήσουν τη Δαμασκό, εμπιστεύτηκαν το Μάρτη 2017 γαλλικές γλώσσες. »

«Πετάξαμε το  F-35  σε όλη τη Μέση Ανατολή και ήδη επιτεθήκαμε 2 φορές σε 2 διαφορετικά μέτωπα», δήλωσε ο αρχηγός της πολεμικής αεροπορίας του Ισραήλ ο Norkin, σε μια ομιλία του στους ομολόγους του αρχηγούς πολεμικής αεροπορίας  20 χωρών μεταξύ αυτών και της Ελλάδας που μαζεύτηκαν στο Ισραήλ. Παραβρέθηκαν οι αρχηγοί της αεροπορίας των ΗΠΑ, Ιταλίας, Αυστρίας, Bραζιλίας, Bελγίου, Iνδίας,Ολλανδίας,Ελλάδας , Κύπρου,(Διοικητής Αεροπορίας της Εθνικής Φρουράς και ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας Ελλάδας αντιπτέραρχος  Χρήστος Χριστοδούλου ),Τσεχίας,Κροατίας, Γαλλίας, Ρουμανίας,Φιλανδίας κ.α.  Ως κοινός πλασιέ  »πολεμικός επισκέπτης » διαφήμισε το αμερικάνικο όπλο και τις επιδόσεις του για να σπεύσουν να το παραγγείλουν στις ΗΠΑ oι συνδαιτημόνες του. O Amikam Norkin τοποθετήθηκε σε διεθνές συνέδριο που διοργάνωσε το Ισραήλ με τη συμμετοχή και  20 χωρών  με στόχο τη διεθνή συνεργασία και την περιφερειακή σταθερότητα όπως αναφέρει ο λογαριασμός της Τσαχάλ.

« Οι κυρίως σκοποί αυτού το γεγονότος είναι: πρώτα να γίνει η αεροπορική δύναμη μια πηγή σταθερότητας.Θα δώσουμε έμφαση στην τεχνολογία μας μέσα στην πολεμική αεροπορία.Βλέπουμε αυτό το συνέδριο ως μια ευκαιρία για να δομήσουμε κι ενισχύσουμε τις συνεργασίες μας διεθνώς. Τέλος  βέβαια το πιο σημαντικό σκοπός μας είναι ουσιαστικά να επικοινωνήσουμε αυτές τις συνεργασίες στο Κράτος του Ισραήλ,στον ισραηλινό στρατό κι αεροπορία « , δήλωσε υψηλόβαθμος της ισραηλινής πολεμικής αεροπορίας.

dimpenews.com

Une réflexion sur “Και πάλι Ισραήλ πήγαν αρχηγοί του Στρατού μας αυτή τη φορά ως επικροτητές της χρήσης ισραηλινών F35 κατά Συρίας. Ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας Ελλάδας και ο Διοικητής Αεροπορίας της Εθνικής Φρουράς ήταν παρόντες στην παρουσίαση..

Les commentaires sont fermés.