Οι ΗΠΑ απειλούν τη Συρία με δράση κι αυστηρά μέτρα αν επιχειρήσει ν΄απελευθερώσει τη Deraa από τους τρομοκράτες.

Oι ΗΠΑ προειδοποίησαν τη Δαμασκό για μια δράση «αυστηρή» σε περίπτωση καταπάτησης της εκεχειρίας από το καθεστώς όπως το αποκαλούν αφότου στρατιωτικά αεροπλάνα έριξαν σε επαρχία του νότου στη Deraa φυλλάδια  προειδοποιώντας τις οργανώσεις των τρομοκρατών για μια άμεση επικείμενη επίθεση εναντίον τους. Η επαρχία της Deraa, στα ΝΔ δεν είναι μακριά από τα υψίπεδα του Γκολάν  των οποίων ένα ευρύ μέρος είναι κατεχόμενο από Ισραήλ από το  1967 και ομοίως συνορεύει με Ιορδανία.

Ελεγχόμενη κατά 70% από τρομοκράτες, αυτή επαρχία έχει τεθεί ως επόμενος μεγάλος επιχειρησιακός στόχος συριακού στρατού και συμμάχων του που μετακινεί μεγάλο όγκο στρατευμάτων.

Την Παρασκευή το αμερικανικό ΥΠΕΞ εξέδωσε  δια του γραφείου τύπου του ανακοίνωση με την οποία δηλώνει την ανησυχία του γι αυτά τα φυλλάδια για μια περιοχή που είναι σε ζώνη αποκλιμάκωσης με βάση συμφωνία μεταξύ Washington,Ιορδανίας και Ρωσίας.

«Προειδοποιούμε ομοίως το συριακό καθεστώς κατά κάθε δράσης που θα μπορούσε να σπάσει την εκεχειρία », αναφέρει η εκπρόσωπος τύπου του ΥΠΕΞ ΗΠΑ η Heather Nauert, υπογραμμίζοντας ότι αυτή η κατάπαυση πυρός επαναβεβαιώθηκε από τον  Donald Trump και τον  Vladimir Poutine το Νοέμβρη στο Da Nang στο Βιετνάμ..

«Ως εγγυητές αυτής της ζώνης αποκλιμάκωσης με τη Ρωσία και την Ιορδανία οι ΗΠΑ θα πάρουν μέτρα αυστηρά και κατάλληλα σ΄απάντηση στις παραβιάσεις του Bachar al-Assad», προσθέτει.

dimpenews.com

One thought on “Οι ΗΠΑ απειλούν τη Συρία με δράση κι αυστηρά μέτρα αν επιχειρήσει ν΄απελευθερώσει τη Deraa από τους τρομοκράτες.

Comments are closed.