Λιέγη / Βέλγος εξισλαμισμένος τρομοκράτης κραύγασε “Allahu akbar” σκότωσε 2 αστυνομικούς, 1 πολίτη (22 χρονο φοιτητή) τραυμάτισε 2 άλλους αστυνομικούς και σκοτώθηκε από τις δυνάμεις της τάξης. Κρατούσε όμηρο γυναίκα. ΒΙΝΤΕΟ

Στις 10h30 το πρωί ένας ένοπλος πυροβόλησε 2 αστυνομικούς γυναίκες και τις σκότωσε πριν πάρει για όμηρο μια γυναίκα οικιακή βοηθό έξω από το  σχολείο athénée Léonie de Waha, που είναι στη λεωφόρο Avroy. Ο περαστικός ενός αυτοκίνητου που ήταν κοντά ομοίως πέθανε. To θύμα ήταν 22 ετών φοιτητήςo  Cyril Vangriecken.2 άλλοι αστυνομικοί επίσης τραυματίστηκαν. Στις 11h, ο τρομοκράτης σκοτώθηκε από άνδρες της Peloton anti-banditisme (PAB) της αστυνομίας της Λιέγης στο Βέλγιο. 3 νεκροί εκ των οποίων 2 αστυνομικοί κι 1 περαστικός. (RTBF) Συνολικά με το δράστη 4 οι νεκροί. Ο τρομοκράτης είχε βγει με άδεια τη Δευτέρα αν και ποινικός κρατούμενος κυρίως για υποθέσεις μικροδιακίνησης ναρκωτικών και κλοπές φθορά δημόσιας περιουσίας και ριζοσπαστικοποιήθηκε στη φυλακή του Lantin από όπου πέρασε το 2017. Ο εξισλαμισθείς βέλγος Benjamin Herman, με καταγωγή από το Rochefort, ήταν ηλικίας 36 ετών καθώς γεννήθηκε το 1982. Το ψυχολογικό του προφίλ διαταραγμένο  και νεανικά χρόνια δύσκολα. Δεν είχε επαφή με την οικογένεια του. Την προηγούμενη νύχτα διέπραξε μια παράνομη πράξη   στην επαρχία του Luxembourg του Βελγίου. Ο ένοπλος αντέδρασε κατά τη διαδικασία ενός ελέγχου από την αστυνομία.  Πιθανώς είναι υποστηρικτής της ISIS supporter. Πριν ν΄αφοπλίσει έναν αστυνομικό και να του πάρει το όπλο χρησιμοποίησε μαχαίρι με το οποίο τον χτύπησε.  Eπιτέθηκε από πίσω στους αστυνομικούς και τους χτύπησε πολλές φορές με αυτοσχέδιο μαχαίρι. Στη συνέχεια τους πήρε τα όπλα .Σύμφωνα με την εφημερίδα  La Libre Belgique, ο επιτιθέμενος τρομοκράτης κραύγασε  “Allahu akbar” πριν σκοτωθεί. Σκότωσε τους αστυνομικούς πυροβολώντας τους με τα ίδια τους τα όπλα.

Edition numérique des abonnés

Edition numérique des abonnés

Δεν ήταν στη λίστα Ocam για εν δυνάμει τρομοκράτες ή ριζοσπαστικοποιημένα άτομα.  Οι μαθητές του athénée είναι ασφαλείς υπό την προστασία της αστυνομίας.

https://twitter.com/analysisnytimes/status/1001426262664077312

Η εισαγγελία δηλώνει ότι η ενέργεια αντιμετωπίζεται ως πράξη τρομοκρατίας. Ο βασιλιάς Μπουντουέν, ο Πρωθυπουργός και ο υπουργός Εσωτερικών συσκέφθηκαν στη Λιέγη. Ο δήμαρχος της πόλης ανακοίνωσε ότι το σχολείο που ήταν μέσα στα γεγονότα θα είναι κλειστό αύριο.

Θεωρείται επίσης ύποπτος ο δράστης Benjamin Herman πως σκότωσε άτομο στο On χθες τη νύχτα στο δήμο Marche-en-Famenne. Ο Michael Wilmet, γεννηθείς το 1988 σκοτώθηκε με μια σφαίρα στο κεφάλι μέσα στο σπίτι του. Η υπόθεση έχει να κάνει με ναρκωτικά.

Η στιγμή που ο δράστης σκοτώνεται από αστυνομικούς….

νεκρός ο τζιχαντιστής

 

dimpenews.com