4 ισραηλινοί κανονιοφόροι μπλόκαραν το πλοίο « Ελευθερία » με παλαιστίνιους που επιχείρησε να σπάσει τον ναυτικό αποκλεισμό της Γάζα και συνέλαβαν τους συμμετέχοντες. Το πλοίο κατευθυνόταν προς Λεμεσό στην Κύπρο.

4 ισραηλινοί κανονιοφόροι του ναυτικού περικύκλωσαν το πλοίο « Ελευθερία » που επιχείρησε σήμερα να σπάσει τον αποκλεισμό της Γάζα . Η επαφή με το πλοίο διακόπηκε. Συνελήφθησαν οι ακτιβιστές και το πλοίο οδηγήθηκε στο Ισραήλ.  το πλοίο έφτασε πέραν του ορίου των 9 ναυτικών μιλίων ενώ κατευθυνόταν προς το  λιμάνι της Λεμεσού στην Κύπρο. Στο πλοίο επέβαιναν Παλαιστίνιοι από τη Λωρίδα της Γάζα . Το σκάφος είχε ανακοινωθεί ότι θα μετέφερε ασθενείς που χρειάζονται ιατρική φροντίδα, φοιτητές και άνεργους αποφοίτους πανεπιστημίων. Οι διοργανωτές είπαν στο AFP ότι έχασαν την επαφή με το πλοίο που μετέφερε περί τους 20 διαμαρτυρόμενους . Το πλοίο θα μεταφερόταν στο ισραηλινό λιμάνι  Ashdod, κοντά στη Λωρίδα της Γάζα μετά την κατάληψη του από τις ισραηλινές αρχές. AFP, rt, almayyadinne

Σειρήνες ηχούν και πάλι στο Ν Ισραήλ. Νωρίτερα η ισραηλινή αεροπορία χτύπησε 35 στόχους στη Λωρίδα της Gaza. Οι παλαιστίνιοι απάντησαν με ρουκέτες 3 ισραηλινοί τραυματίστηκαν ο 1 πιο  σοβαρά σύμφωνα με το 2 ισραηλινό κανάλι. Σύμφωνα με το ίδιο μέσο 4 ισραηλινoί στρατιώτες τραυματίστηκαν ελαφρά από ρουκέτες.Το rt αναφέρει ότι τραυματίστηκαν συνολικά 6 ισραηλινοί.

dimpenews.com

Une réflexion sur “4 ισραηλινοί κανονιοφόροι μπλόκαραν το πλοίο « Ελευθερία » με παλαιστίνιους που επιχείρησε να σπάσει τον ναυτικό αποκλεισμό της Γάζα και συνέλαβαν τους συμμετέχοντες. Το πλοίο κατευθυνόταν προς Λεμεσό στην Κύπρο.

Les commentaires sont fermés.