ΦΩΤΟ / Αυτός είναι ο βέλγος ισλαμιστής που σκότωσε 3 άτομα στη Λιέγη. Κραύγασε Allah akbar και μίλησε για τη Συρία…..

Ο τρομοκράτης που σκότωσε 3 άτομα εκ των οποίων 2 αστυνομικούς ήταν σεσημασμένος και πολύ γνώριμος  στη βέλγικη δικαιοσύνη για ριζοσπαστικοποίηση μέσα στις φυλακές. 

Γεννήθηκε στις 12 Γενάρη 1982 στο Rochefort (Bέλγιο) και είχε βεβαρυμένο ποινικό μητρώο.Τον θεωρούσαν διαταραγμένο και μπορούσε να γίνει πολύ επικίνδυνος και βίαιος. 

Ο Benjamin Herman ήταν τοξικομανής και είχε πολυάριθμες διαμονές σε φυλακές μετά το 2003. Ανήλικος ακόμη είχε συλληφθεί. Ο επιτιθέμενος στη Λιέγη είχε πολλές ποινές για ληστείες, αδικήματα για ναρκωτικά, πρόκληση σωματικής βλάβης και τραυματισμούς ,βανδαλισμό, και εμπρησμό αναφέρει η La Libre.

Ο βέλγος πρωθυπουργός Charles Michel, διευκρίνισε ότι το όνομα του Benjamin Herman είχε εμφανιστεί σε 2 αναφορές έμμεσα στην Κρατική Ασφάλεια και μια στην αστυνομία σχετικά με τη ριζοσπαστικοποίηση του στη φυλακή για επαφές του με κρατούμενους ριζοσπαστικοποιημένους.

H Isabelle Frère, μια οικιακή βοηθός που εργαζόταν στον 5ο όροφο μιας πολυκατοικίας  στη λεωφόρο Avroy, όταν έγινε το μακελειό αναφέρει

« άκουσα πυρά μια φορά έπειτα 2 φορές και μετά τρεις φορές διηγήθηκε στο franceinfo. Βγήκα και εκεί αντιλήφθηκα  έναν άνδρα ντυμένο στα μαύρα μ΄ ένα κασκέτο και 2  revolvers στα χέρια του..Τράβηξε σ΄ένα αυτοκίνητο που ήταν σταματημένο στο φανάρι που ήταν κόκκινο…και έπειτα τράβηξε μέσα σ΄ένα καφέ που ήταν ακριβώς πίσω του. Μετά απομακρύνθηκε , κραύγασε Allah akbar και μίλησε για τη Συρία.Τέλεια κατάλαβα το Allah akbar και τη λέξη Συρία.« 

Σε δεύτερο χρόνο ο τρομοκράτης έπιασε όμηρο στους χώρους του Γυμνασίου Λυκείου Léonie de Waha ένα μέλος του προσωπικού μια γυναίκα αλλά στην αντααλλαγή πυρών με την αστυνομία σκοτώθηκε.

O Benjamin Herman σκότωσε όμως και 4ο άτομο. Είχε ήδη σκοτώσει πριν τα γεγονότα της Λιέγης τη νύχτα της Δευτέρας προς Τρίτη τον Michael Wilmet, έναν από τους τ. συγκρατούμενούς του.Μια πληροφορία που ο Υπ.Εσωτερικών ο Jan Jambon επιβεβαίωσε την Τετάρτη το πρωί. Ο Michael Wilmet, 30 ετών βρέθηκε νεκρός το πρωί της Τρίτης  σπίτι του στο μπλοκ Oiseau Bleu στο On (Marche-en-Famenne).Τον σκότωσε με χτυπήματα από σφυρί.

dimpenews.com