ΣΚΑΝΔΑΛΟ / Η Child Focus στο πλευρό της ISIS: Δυο τζιχαντίστριες βελγίδες που πήγαν στη Συρία παντρεμένες με 2 τρομοκράτες της ISIS και η Child Focus προσέφυγαν στη δικαιοσύνη κατά του βέλγικου κράτους

 

Δυο γυναίκες Βελγίδες που παντρεύτηκαν τρομοκράτες τζιχαντιστές της ISIS και που βρίσκονται με τα παιδιά τους τώρα σε στρατόπεδο προσφύγων στο συριακό βορρά αποφάσισαν να ξεκινήσουν μια δικαστική διαδικασία κατά του βελγικού κράτους. Η οργάνωση Child Focus προστέθηκε στη δράση τους αναφέρει τη Δευτέρα το VRT.Οι 2 γυναίκες με καταγωγή από το Borgerhout καταδικάστηκαν πρόσφατα ερήμην από βελγικό δικαστήριο με ποινές 5 χρόνων φυλάκισης κι ένα πρόστιμο για συμμετοχή σε τρομοκρατικές δραστηριότητες σύμφωνα με το  VRT. Αυτές είναι εδώ και χρόνια σε συριακό έδαφος  όπου ακολούθησαν τους άνδρες τους που στο μεταξύ πέθαναν.

Η αιτία της νομικής προσφυγής τους είναι σύμφωνα με δικηγόρο τους : η θέληση των γυναικών να δουν τα παιδιά τους να φεύγουν προς το Βέλγιο κι εκεί να μεγαλώσουν. Αυτός είναι ο λόγος που και Child Focus, οργάνωση για παιδιά εξαφανισμένα και σεξουαλικά κακοποιημένα αποφάσισε να προστεθεί στην πρωτοβουλία τους. Αυτή εκτιμά πως είναι καθήκον του βελγικού κράτους  να αποπειραθεί να επαναπατρίσει κάθε παιδί σε ζώνη εμπόλεμη  του οποίου ο 1 γονιός έχει βελγική υπηκοότητα.

“ένας αριθμός παππούδων και γιαγιάδων μας ζήτησαν να τους βοηθήσουμε γιατί τα εγγόνια τους βρίσκονται σε στρατόπεδα προσφύγων σε Συρία και Ιράκ “, διευκρινίζει ο Dirk Depover, της Child Focus. ” Αυτά κάποιες φορές είναι με μητέρα τους γιατί ο πατέρας τους πέθανε.”

Σύμφωνα με την Child Focus, οι συνθήκες της ζωής μπορεί να είναι ανυπόφορες. ” δεν έχουν αρκετό φαγητό και δεν έχουν πρόσβαση σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Η κυβέρνησή μας οφείλει να προβλέψει μια υποδοχή σε αυτά στην πατρίδα και να τους διοχετεύσει βοήθεια”. Περίπου 145 ανήλικα με γονιό Βέλγο  είναι σε εμπόλεμες ζώνες. Belga/ lalibre. 28.5.18

dimpenews.com

%d bloggers like this: