Η Hezbollah διαψεύδει ότι θ΄αποσυρθεί από τα σύνορα με Ισραήλ (κατεχόμενα Γκολάν) και τα μέσα της διαδίδουν ότι έχει αναπτύξει 12 000 μαχητές στο συριακό Νότο.

Στο συριακό Νότο θα υπάρξει έκρηξη μετά ΗΠΑ- Ρωσίας. Ήδη αναπτύχθηκαν περί τους 12 000 μαχητές της Hezbollah στο συριακό Νότο μεταξύ των συνόρων του Golan ως την πύλη του Nassif στα σύνορα με την Ιορδανία και την παράλληλα ανάπτυξη  110 συστοιχιών εκτόξευσης ρουκετών. Ομοίως ο συριακός στρατός ανέπτυξε μονάδες και σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες ήδη άρχισε να σφυροκοπά με βαρύ οπλισμό τους τρομοκράτες στην επαρχία της Daraa αναφέρουν λιβανέζικα μέσα που είναι κοντά στην λιβανέζικη Αντίσταση. 42000 μαχητές του συριακού στρατού έχουν ήδη μετακινηθεί για την επερχόμενη επίθεση κατά τρομοκρατών σε  Daraa και Quneitra .Πιθανώς σε αυτούς να συνυπολογίζονται και αυτοί της Χεζμπολά.  Όλες οι τρομοκρατικές οργανώσεις εκεί διαθέτουν 17 000 άνδρες εκ των οποίων οι 15 000 από αυτούς στην Daraa και οι λοιποί στην ύπαιθρο της Quneitra..

Tην ίδια στιγμή καλά πληροφορημένη στρατιωτική πηγή μιλώντας υπό την κάλυψη ανωνυμίας στο sputnik στο ρεπόρτερ Suliman Mulhem δήλωσε ότι  »oι μαχητές της Αντίστασης της Hezbollah κι άλλες ξένες πολιτοφυλακές υποστηριζόμενες από το Ιράν δεν θα παίξουν ρόλο στην επικείμενη επίθεση του συριακού στρατού στην περιοχή επιβεβαιώνοντας προφανώς προηγούμενες εκθέσεις συμφωνίας μεταξύ Ρωσίας και Ισραήλ για το ζήτημα. Ωστόσο, η πηγή δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει εάν η απουσία των προαναφερθέντων πολιτοφυλακών από τον συνασπισμό κυβερνητικών δυνάμεων που θα συμμετάσχουν στην επικείμενη επίθεση της νότιας Συρίας οφείλεται σε εξωτερική πίεση του Ισραήλ και επίσημη συμφωνία, αν και αυτό φαίνεται πιθανό αναφέρει το sputnik. Iρανοί στρατιωτικοί σύμβουλοι και μαχητές της Hezbollah θ΄αποσυρθούν από τις νότιες περιοχές Daraa και Quneitra κοντά στα υψίπεδα Golan αναφέρει το αντιπολιτευόμενο Syrian Observatory for Human Rights.

Ένας αξιωματούχος του άξονα αντίστασης που εδρεύει στη Συρία  αρνήθηκε την αναφορά λέγοντας ότι είναι « αναληθής ». Μίλησε υπό τον όρο της ανωνυμίας επειδή δεν είχε εξουσιοδότηση να μιλήσει στα ΜΜΕ, και δεν έδωσε περαιτέρω λεπτομέρειες.

Ωστόσο ο πρέσβης της Ρωσίας στα Ην. ‘Εθνη V.Nebenzya δήλωσε ότι « όπως κατάλαβα, επιτεύχθηκε συμφωνία. Δεν μπορώ να πω τώρα εάν υλοποιείται … ακόμη και αν η συμφωνία δεν εφαρμοστεί τώρα, θα είναι στο εγγύς μέλλον », προσθέτει το Sputnik .

Το Κρεμλίνο δήλωσε ότι ο Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν συνομίλησε τηλεφωνικά με τον Πρωθυπουργό Μπέντζαμιν Νετανιάχου για να συζητήσει την κατάσταση στη Συρία. Το Κρεμλίνο ανέφερε ότι η συζήτηση επικεντρώθηκε σε «ορισμένες πτυχές της συριακής διευθέτησης »….

Τα ρωσικά πρακτορεία ενημέρωσης ανέφεραν πρόσφατα ότι η Μόσχα θέλει να συνάψει μια συμφωνία που θα προέβλεπε την παρουσία ρωσικής στρατονομίας σε περιοχές κοντά στο Ισραήλ. Η συμφωνία θα προβλέπει την απομάκρυνση όλων των ιρανικών δυνάμεων από την περιοχή και θα απαιτεί από τους σύριους τρομοκράτες να παραδώσουν το βαρύ οπλισμό.

Ο υπουργός Άμυνας Αβιγκντόρ Λίμπερμαν συναντήθηκε με τον Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Σόιγκου στη Μόσχα την Πέμπτη για να συζητήσει τις εντάσεις μεταξύ του Ισραήλ και των ιρανικών δυνάμεων στη Συρία (που ωστόσο ο Άσαντ διέψευσε την παρουσία τους σε συριακό έδαφος μιλώντας στο RT. Mίλησε μόνο για ιρανούς στρατιωτικούς συμβούλους.)

Η συνάντηση αφορούσε ζητήματα ασφάλειας μεταξύ των δύο χωρών, ιδιαίτερα όσον αφορά την κατάσταση στη Συρία και την προσπάθεια του Ισραήλ να αποτρέψει την εδραίωση του Ιράν εκεί.

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε τη Δευτέρα ότι μόνο τα συριακά κυβερνητικά στρατεύματα θα πρέπει να έχουν παρουσία στα νότια σύνορα της χώρας. Αυτό θεωρήθηκε ως υπαινιγμός ότι η Ρωσία ήταν διατεθειμένη να δεχθεί το αίτημα του Ισραήλ – να αποστασιοποιήσει τις ιρανικές δυνάμεις και τις συμμαχικές σιϊτικές πολιτοφυλακές από τα σύνορα Ισραήλ-Συρίας.

Ο Νετανιάχου δήλωσε τη Δευτέρα της Κνεσέτ ότι «δεν υπάρχει περιθώριο για οποιαδήποτε ιρανική στρατιωτική παρουσία σε κανένα μέρος της Συρίας».haaretz

Σε όλα αυτά να προστεθεί και δημοσίευμα του bloomberg  που φέρει το Ισραήλ να επικεντρώνει την διπλωματική προσοχή του στα Υψώματα του Γκολάν αφού πέτυχε την μεταφορά της αμερικανικής πρωτεύουσας στα Ιεροσόλυμα. Το 1981, το Ισραήλ προσάρτησε μονομερώς το έδαφος αυτό μια πράξη που δεν είναι αναγνωρισμένη από κανένα άλλο έθνος.

Το Ισραήλ θέλει τώρα να το διορθώσει αυτό με τη βοήθεια της διοίκησης του Τράμπα. Σύμφωνα με τον Ισραηλινό Υπουργό Πληροφοριών Ισραήλ Katz, το μέλλον των Υψιπέδων του Γκολάν  βρίσκεται στην κορυφή της ημερήσιας διάταξης των σημερινών ισραηλινο-αμερικανικών διμερών συζητήσεων.

dimpenews.com