ΥΠΕΞ Συρίας: καμιά συμφωνία στο Ν Συρίας αν οι ΗΠΑ δεν φύγουν από τη βάση al-Tanaf. Θεωρούμε την Τουρκία εχθρό κι εισβολέα.

O σύριος ΥΠΕΞ Al-Moallem δήλωσε σήμερα ότι δεν επίκειται καμιά συμφωνία στο Νότο Συρίας μέχρι οι ΗΠΑ να αποσυρθούν από τη βάση του  al-Tanaf. Ως συριακό νότο εννοεί τις περιοχές Daraa   Qunietra.H ύπαρξη του Ιράν στη Συρία είναι νόμιμη αφού  επήλθε μετά από αίτημα της συριακής κυβέρνησης αντίθετα με ΗΠΑ, Τουρκία, Γαλλία που εισέβαλαν χωρίς την άδειά μας, τόνισε. Δεν υπάρχει ιρανική παρουσία με την έννοια της στρατιωτικής παρουσίας στο συριακό έδαφος αυτό είναι μια “ισραηλινή” εκδοχή,είπε. Yπάρχουν μόνο ιρανοί στρατιωτικοί σύμβουλοι. Η Συρία είναι ένα κυρίαρχο κράτος και θα συνεργαστεί με όποιον επιθυμεί να καταπολεμήσει την τρομοκρατία.

O Moallem είπε: θεωρούμε την Τουρκία εχθρό κι εισβολέα. Ούτε η Τουρκία ούτε οι ΗΠΑ έχουν το δικαίωμα να διαπραγματεύονται αναφορικά με τις συριακές πόλεις.al manar

dimpenews.com

One thought on “ΥΠΕΞ Συρίας: καμιά συμφωνία στο Ν Συρίας αν οι ΗΠΑ δεν φύγουν από τη βάση al-Tanaf. Θεωρούμε την Τουρκία εχθρό κι εισβολέα.

Comments are closed.