Οι Μακεδόνες κατακτούν δεν κατακτιούνται. ΟΧΙ στη μοιρολατρεία και στην ηττοπάθεια.. Δημοψήφισμα ΤΩΡΑ. H Mακεδονία μίλησε η Αθήνα ακούει;;;;

ΕΡΤ Σέρρες

Οι Μακεδόνες κατακτούν δεν κατακτιούνται*.. οπότε η μοιρολατρεία, η μιζέρια , ο ωχαδερφισμός, η παραίτηση θα έλεγα ακόμη και η έκδηλη ανησυχία δεν ταιριάζουν στο μακεδονικό.

Συλλαλητήρια για τη Μακεδονία πραγματοποιήθηκαν χθες σε 24 πόλεις με επίκεντρο την Μακεδονία όπου χιλιάδες πολίτες διαδήλωσαν την πεποίθησή τους για το αδιαπραγμάτευτο του ζητήματος.«Η εκχώρηση του ονόματος «Μακεδονία» ισοδυναμεί με εκχώρηση εδάφους και αυτό συνιστά εσχάτη προδοσία» τόνισε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων Γιώργος Τάτσιος.

Δημοψήφισμα άμεσα αν είναι να συμπεριληφθεί το όνομα Μακεδονία. Η κυβέρνηση δεν έχει λαϊκή εντολή όχι μόνο να περάσει όρο με σύνθετη ονομασία με τη Μακεδονία αλλά ούτε και να διαπραγματεύεται κάτι τέτοιο. Δεν μπορεί μια τέτοια απόφαση μείζονος σημασίας να έχει μόνο την επικύρωση του Κοινοβουλίου οφείλει ν΄αποφασίσει η βάση για να έχει νομιμοποιητική και ουσιαστική ισχύ και ν΄αποφευχθούν περαιτέρω παλινδρομήσεις και όξυνση..

Το κέντρο είναι αποκομμένο από την περιφέρεια και είτε δεν λαμβάνει τα μηνύματα είτε εσκεμμένα κωφεύει στο βωμό σκοπιμοτήτων. Στη Μακεδονία στη Θεσσαλονίκη υπάρχει άλλος παλμός ο σφυγμός της καθημερινότητας δηλώνει σαφή καταγραφή πολυφασματικού ρεύματος για μη εκχώρηση του όρου Μακεδονία.

Η διάκριση Β Μακεδονία-Ν Μακεδονία παραπέμπουν σε εποχές ψυχρού πολέμου. Την ώρα που γίνεται λόγος ως και για την επανένωση της Κορέας δεν ευσταθεί η Βαλκανική χερσόνησος να μετατρέπεται σε κορεατική.

Η επίσπευση των διαδικασιών προς όφελος ΝΑΤΟ, ΕΕ για την ένταξη των Σκοπίων δεν συμπίπτει με τα εθνικά συμφέροντα την ώρα που με συνοπτικές διαδικασίες επιχειρείται βιαίως  η εκχώρηση του όρου.

Η κατοχύρωση ονομασίας με την έννοια Μακεδονία δεν εμπεριέχει μόνο το φόβο αλυτρωτικών τάσεων εκ μέρους της γείτονος αλλά πολύ περισσότερο δημιουργεί ιστορικό προηγούμενο όπου οι γνωστές υπερδυνάμεις θα κάνουν σίγουρα επικίνδυνη σπέκουλα δοθείσης ευκαιρίας. Την ώρα που διακυβεύονται  τα σύνορα στη Μ Ανατολή άλλαξαν άρδην στα Βαλκάνια σε ασταθείς γεωπολιτικές και διεθνείς συνθήκες είναι άτοπο να ανακινούνται τέτοια θέματα.

Η νεώτερη και σύγχρονη ιστορία της Μακεδονίας ποτέ δεν διδάχθηκε διεξοδικά ως όφειλε στην ελληνική εκπαίδευση οπότε υπάρχει έλλειμμα εθνικής συνοχής στην επικράτεια. Βορράς Νότος δεν γνωρίζονται και αυτό υφέρπει και θα δοθεί η χαριστική βολή στην ήδη εύθραστη κι ευάλωτη αυτή σχέση με μια απόφαση που δεν θα σεβαστεί την συντριπτική πλειοψηφία των Μακεδόνων.

Δεν είναι τυχαίο ότι Θεοδωράκης , Καραμπελιάς κ.α  προσωπικότητες προερχόμενες από το στρατόπεδο της πατριωτικής αριστεράς συνταυτίζονται με το αίτημα μη ενδοτισμού στο Μακεδονικό κάτι που σηματοδοτεί ότι το ρεύμα είναι ευρύτερο απ΄ότι κάποιοι θέλουν να παρουσιάσουν.

Η γραφικότητα επίσης δεν ταιριάζει στον πολιτισμό , είναι η καρικατούρα του. Οι εικόνες μιας κληρικοκρατούμενης εκδήλωσης με κίτρινες σημαίες είναι ακατανόητες στη Δύση που τις εισπράττει ως κακώς εννοούμενο φονταμενταλισμό και ουσιαστικά ευνοούν την άλλη πλευρά ενώ πολώνουν το διχασμό στο εσωτερικό. Η αναβίωση μακεδονομαχικού κλίματος με τους όρους του παρελθόντος προσδίδουν παρωχημένη εικόνα και επικοινωνιακά ναρκοθετούν την υπόθεση. Η υπόθεση της Μακεδονίας υπερβαίνει κατά πολύ τον αυτοαπομονωτισμό ενός ”εθνικιστικού παραληρήματος” είναι ζήτημα με ιστορική βάση και προεκτάσεις.

Σε κάθε περίπτωση το θέμα ανακινήθηκε με τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας οπότε ιστορικές ευθύνες χρεώνονται οι πολιτικές εκείνες και οι δυνάμεις που συνέβαλαν σε αυτήν.

Το πλεονέκτημα το έχει η Αθήνα και είναι η διακαής επιθυμία ΕΕ, ΝΑΤΟ για ένταξη της γείτονος στους μηχανισμούς τους οπότε μια διπλωματική ήττα θα είναι ασυγχώρητη.

*ο όρος έχει σαφέστατα αναφορά στην πολιτισμική εξάπλωση της ελληνιστικής περιόδου κι από την άλλη είναι τόσο σκληρός όσο σκληρό κι επώδυνο είναι ν΄αγνοείς τη λαϊκή βούληση.

dimpenews.com

 

 

One thought on “Οι Μακεδόνες κατακτούν δεν κατακτιούνται. ΟΧΙ στη μοιρολατρεία και στην ηττοπάθεια.. Δημοψήφισμα ΤΩΡΑ. H Mακεδονία μίλησε η Αθήνα ακούει;;;;

Comments are closed.