Ο τ. ΓΓ του Κομμουνιστικού Κόμματος του Μπαγκλαντές, συγγραφέας, ποιητής και εκδότης ο Shahzahan Bachchu δολοφονήθηκε από εξτρεμιστές ισλαμιστές.

Ο τ. ΓΓ του Κομμουνιστικού Κόμματος του Μπαγκλαντές, συγγραφέας, ποιητής και εκδότης ο Shahzahan Bachchu δολοφονήθηκε από εξτρεμιστές ισλαμιστές καθώς πυροβολήθηκε από 5 άγνωστους που επέβαιναν σε 2 μηχανές  χωριό καταγωγής του  στην περιοχή Munshiganj. Ο 60χρονος συγγραφέας, γνωστός για τις  απόψεις για τον κοσμικό χαρακτήρα του κράτους κι αθειστής, δέχθηκε επίθεση από πέντε ενόπλους έξω από φαρμακείο κοντά στο σπίτι του πριν από το iftar. Οι άνδρες έβαλαν μια  βόμβα πριν σύρουν τον Μπαχκού έξω από το κατάστημα και τον πυροβολήσαν, σύμφωνα με την εφημερίδα Dhaka Tribune την Τρίτη.

Η αστυνομία διερευνά κατά πόσο οι ισλαμιστές εξτρεμιστές συμμετέχουν στην επίθεση. Καμία ομάδα δεν έχει αναλάβει ευθύνη για την επίθεση μέχρι στιγμής, ανέφερε η αστυνομία.

Ο Μπαχτσού είχε λάβει αρκετές απειλές θανάτου από εξτρεμιστικές ισλαμιστικές ομάδες- οργανώσεις λόγω της ξεκάθαρης υποστήριξής του για τον κοσμικό χαρακτήρα του κράτους.Ο εκδοτικός του οίκος Bishaka, που εδρεύει στην περιοχή Banglazar της Ντάκα, ειδικεύεται στην έκδοση ποιητικών συλλογών.

 »Το φάντασμα του θανάτου στοιχειώνει τον Bachchu Shahjahan – ποιητή, εκδότη και ελέυθερο στοχαστή, που συνηθίζει να επικρίνει τις λαϊκές δοξασίες και θρησκευτικές πεποιθήσεις  μέσω των θέσεών του στο Facebook.
Δεν μπορεί να κοιμηθεί στο σπίτι του και συχνά αλλάζει κρησφύγετα για να ξεφύγει από τους μαχητές και τους φανατικούς που έχουν εκπέμψει πολυάριθμες απειλές κατά της ζωής του μέσω τηλεφωνικών κλήσεων και μηνυμάτων.
« Αρχικά, αγνόησα τις απειλές, σκέφτηκα ότι θα ήταν άχρηστο να φύγω γι αυτούς τους άγνωστους κακοποιούς, αλλά μετά τις δολοφονίες του Washikur Rahman Babu και της Ananta Bijoy, έλαβα σοβαρά υπόψην το ζήτημα, βασικά η οικογένειά μου φοβήθηκε », δήλωσε ο Bachchu Shahjahan στην Daily Observer ».Μάλιστα η εφημερίδα τότε αναρωτιόταν ποιός θα ήταν ο επόμενος στόχος..(observerbd 8/8/15)

dimpenews.com

Une réflexion sur “Ο τ. ΓΓ του Κομμουνιστικού Κόμματος του Μπαγκλαντές, συγγραφέας, ποιητής και εκδότης ο Shahzahan Bachchu δολοφονήθηκε από εξτρεμιστές ισλαμιστές.

Les commentaires sont fermés.