Υπ. Άμυνας Γαλλίας: το Μάη αυξήθηκαν κατά 123% οι αεροπορικές επιδρομές γαλλικών μαχητικών σε Συρία , Ιράκ.

Les raids aériens français contre la Syrie et l'Irak ont progressé de 123 % au mois de mai par rapport à avril. ©AFP

Αυξήθηκαν κατά 123 % οι αεροπορικές επιδρομές της Γαλλίας το Μάη.Μετά το χτύπημα της τρόικας του πολέμου USA/Γαλλία/Μ Βρετανία στις 14 Απρίλη 2018 στο συριακό έδαφος οι γαλλικές αεροπορικές επιδρομές πολλαπλασιάστηκαν στη χώρα. Το Ιράκ δεν παραμένει στο απυρόβλητο αυτών των χτυπημάτων. Οι γαλλικές ειδικές δυνάμεις των οποίων 60 άνδρες τους αιχμαλωτίστηκαν το Μάη από το συριακό στρατό συμμετέχουν επίσης άμεσα στις επιχειρήσεις των όλο και πιο πολυάριθμων δυνάμεων της USΑ και των τακφιριστών πρακτόρων τους κατά θέσεων συριακού στρατού και συμμάχων του στη Deir ez-Zor.

Σύμφωνα με το γαλλικό Υπ.Άμυνας οι αεροπορικές επιδρομές κατά συριακού και ιρακινού εδάφους αυξήθηκαν κατά 123 % το Μάη συγκριτικά με Απρίλη.Τα γαλλικά  Rafales διασχίζουν τον ουρανό της Ιορδανίας κι αυτό των Ην.Αρ. Εμιράτων για να βομβαρδίσουν  το συριακό έδαφος αναφέρει το Υπουργείο που affirme le ministère qui invoque πάντα τα χτυπήματα  « anti-Daech », ενώ η οργάνωση δεν είναι δραστήρια πλέον παρά μόνο μέσα στις ζώνες που ελέγχουν οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ. Σύμφωνα με το Υπουργείο την τελευταία μόνο εβδομάδα του Μάη τα γαλλικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν 20 εξόδους  « προς υποστήριξη των τοπικών δυνάμεων δεσμευμένων στο πεδίο των μαχών (εβδομάδα 23 -29 Μαίου), αρχικά σε αποστολές πληροφοριών κι αναγνώρισης  ». Το ανακοινωθέν δεν διευκρινίζει για ποιές τοπικές δυνάμεις πρόκειται. Οι FDS και η Daech ενεργούν έκτοτε μαζί κατά του συριακού στρατού.
Ένα site πληροφοριών συριακό κάνει λόγο για την άφιξη γαλλικών δυνάμεων σε περίχωρα της Deir ez-Zor.
Οι στρατιωτικές γαλλικές επιχειρήσεις συνεχίζονται σε Hassaké,  Manbij ή και Deir ez-Zor κατά συριακού στρατού.presstv 12.6.18

One thought on “Υπ. Άμυνας Γαλλίας: το Μάη αυξήθηκαν κατά 123% οι αεροπορικές επιδρομές γαλλικών μαχητικών σε Συρία , Ιράκ.

Comments are closed.