Υεμένη: Οι Houthis ανακοίνωσαν ότι αιχμαλώτισαν 2 γάλλους των ειδικών δυνάμεων. Χθες ήδη η FIGARO ανακοίνωσε ότι γάλλοι στρατιωτικοί συμμετέχουν σε αποναρκοθέτηση στη Hodeïda.

Οι δυνάμεις των Χούτι της Υεμένης ανακοίνωσαν ότι αιχμαλώτισαν 2 γάλλους στρατιώτες των ειδικών Δυνάμεων. Οι 2 γάλλοι παραδόθηκαν χωρίς να προβάλουν αντίσταση καθώς βρέθηκαν περικυκλωμένοι. Στις 16.6.18  Figaro μετέφερε ότι γαλλικές ειδικές δυνάμεις επιχειρούν στο πλευρό των Ην. Αραβικών Εμιράτων στο έδαφος της Υεμένης. Ο γαλλικός στρατός συμμετέχει στην αποναρκοθέτηση της πρόσβασης στο λιμάνι  Hodeïda, σύμφωνα με 2 στρατιωτικές πηγές που επικαλείται η Figaro χθες Σάββατο.

Μια κοινοβουλευτική πηγή πρόσφατα είχε διαρρεύσει αυτή την πληροφορία στο Reuters. Οι δυνάμεις πιστές στον ανατραπέντα πρόεδρο της Υεμένης συμφερόντων Σ Αραβίας εξαπέλυσαν την Τετάρτη με την υποστήριξη της συμμαχίας της Σ Αραβίας μαι μεγάλης κλίμακας επίθεση κατά της  Hodeïda, του κύριου λιμένα της Υεμένης που βρίσκεται υπό τον έλεγχο των σιιτών ανταρτών Χούτι. Το Σάββατο διαφαινόταν ότι οι πρώτοι θα κατόρθωναν να ανακτήσουν το αεροδρόμιο της πόλης.

“Δεν υπάρχει γαλλική στρατιωτική δράση σήμερα στην περιοχή της Hodeïda, και η Γαλλία δεν είναι μέρος της συμμαχίας που δεσμεύθηκε σε αυτό το θέατρο επιχειρήσεων “,δήλωσε την Παρασκευή το γαλλικό Υπ.Άμυνας.

“Μια δράση αποναρκοθέτησης για πρόσβαση στο λιμάνι της Hodeïda μετά το τέλος των στρατιωτικών επιχειρήσεων μελετάται αυτή τη στιγμή”, πρόσθετε επιβεβαιώνοντας μια πληροφορία που δόθηκε την Πέμπτη από έναν υπεύθυνο των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.  “Αυτή θα είχε για στόχο να διευκολύνει ασφαλή μεταφορά ανθρωπιστικής βοήθειας προς τον πληθυσμό της πόλης “. (Reuters)

Παράλληλα οι Houthis διακινούν βίντεο μέσα από το αεροδρόμιο της Hodeïda με το οποίο διαψεύδουν τη συμμαχία της Σ Αραβίας ότι το κατέλαβε.

dimpenews.com

One thought on “Υεμένη: Οι Houthis ανακοίνωσαν ότι αιχμαλώτισαν 2 γάλλους των ειδικών δυνάμεων. Χθες ήδη η FIGARO ανακοίνωσε ότι γάλλοι στρατιωτικοί συμμετέχουν σε αποναρκοθέτηση στη Hodeïda.

Comments are closed.