Aπέτυχε η επίθεση των φιλο-σαουδαραβικών δυνάμεων στο αεροδρόμιο Hodeidah στην Υεμένη. Οι Houthis το διατηρούν υπό τον έλεγχό τους.

Στρατιωτικός διοικητής των Houthis πριν λίγο δήλωσε ότι απέτυχε η επίθεση των δυνάμεων που υποστηρίζει η Σ Αραβία στο αεροδρόμιο Hodeidah στην Υεμένη. Παρά την αεροπορική κάλυψη και τους βομβαρδισμούς της σαουδαραβικής συμμαχίας και των θωρηκτών που βομβάρδιζαν ανηλεώς από θαλάσσης οι σιίτες Χούτι κράτησαν το αεροδρόμιο. Η πηγή ανακοίνωσε ότι σκοτώθηκαν τουλάχιστον 50 μαχητές και δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν στο φιλο-σαουδαραβικό στρατόπεδο στο νότο και στα δυτικά του αεροδρομίου από όπου κι επιτέθηκαν.

Μια πηγή μέσα από αεροδρόμιο Hodeidah επιβεβαιώνει την καταστροφή 15 στρατιωτικών οχημάτων των επιτιθέμενων εκ των οποίων 2 τανκ και 9 θωρακισμένα οχήματα και 4 επανδρωμένα. Σκοτώθηκε το πλήρωμα και προσωπικό τους κατά δεκάδες είναι τα πτώματα  στην περίμετρο του αεροδρομίου όπως και δεκάδες οι τραυματίες.

20.6.18 Koρυφαίος δημοσιογράφος του ιρανικού πρακτορείου alalam μεταφέρει πριν από λίγο ότι στην Υεμένη το Αεροδρόμιο Hodeidah και ολόκληρη η παράκτια περιοχή βρίσκεται ακόμα υπό τον έλεγχο των Houthis.

Είναι η περιοχή της Hodeidah με πράσινο χρώμα σημειώνονται τα μέρη που βρίσκονται υπό τον έλεγχο των Houthis.

dimpenews.com