Οι Χούτι διακινούν βίντεο 20.6.18 που αποδεικνύουν ότι κατέχουν το αεροδρόμιο al-Hudaydah στην Υεμένη και καταρρίπτουν τη δυτικο-σαουδαραβική προπαγάνδα.

Το μέλος του Πολιτικού Γραφείου των Ansarullah/Χούτι ο  Mohammed Bukhaiti εμφανίζεται σε βίντεο την 20/6/18 από το εσωτερικό του αεροδρομίου Hodeidah και επιβεβαιώνει ότι ψεύδονται τα μίντια του Κόλπου που ισχυρίστηκαν ότι ο συνασπισμός της Σαουδικής Αραβίας κατέλαβε το αεροδρόμιο Hodeidah.

Ο Al-Bukhaiti δηλώνει ότι «οι επιτιθέμενες δυνάμεις δεν ελέγχουν μέρος ή στο σύνολό του το αεροδρόμιο ». Προσθέτει ότι τις τελευταίες ώρες συνέβη μια μεγάλη ήττα για τις δυνάμεις που συμμετείχαν στην επίθεση με κάλυψη από θαλάσσης κι αέρος . Σκοτώθηκαν εκατοντάδες επιτιθέμενοι και καταστράφηκαν δεκάδες τανκ και θωρακισμένα οχήματα είπε.

Σε μια άλλη εξέλιξη ο Υπουργός Άμυνας της Μαλαισίας ο Mohammad Sabo, ανακοίνωσε ότι η χώρα του προσανατολίζεται ν΄αποσύρει τις δυνάμεις της από την σαουδαραβική συμμαχία γιατί δεν θέλει μνα εμπλέκεται σε διαμάχη στον Κόλπο έξω από το πλαίσιο των Ηνωμένων Εθνών.

Χθες ο  επικεφαλής των Houthi στην Υεμένη Abdul Malik al-Houthi τόνισε ότι «οι δυνάμεις της Δύσης υποστηρίζουν την επίθεση στη δυτική ακτή της Υεμένης και την χορηγούν. Χώρες όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Βρετανία έχουν πραγματικό ρόλο και εμπλέκονται άμεσα στη μάχη», είπε. «Δεν θα υποκύψουμε ακόμη κι αν έρθουν στρατοί από όλο τον κόσμο .»

Στη μάχη της ακτής, ο κ Houthi τόνισε ότι «οι επιτιθέμενοι υπέστησαν βαριές απώλειες και η μάχη θα γίνει πιο δύσκολη στο μέλλον», προσθέτοντας ότι «υπάρχουν πολλοί παράγοντες που θα κάνουν τη δυτική ακτή τέλμα των δυνάμεων της επίθεσης.»
« Η μάχη στη Δυτική Ακτή αποτελεί σημαντικό μέρος της μάχης για τον έλεγχο του λαού της Υεμένης », δήλωσε.

To alahed αναφέρει στις 20.6.18 ότι το αεροδρόμιο Hodeïda και ότι η περιοχή της ακτής είναι πάντα υπό τον έλεγχο του στρατού της Υεμένης και των Λαικών Επιτροπών.

dimpenews.com