Υεμένη: Η Ηudaydah άντεξε στην ολομέτωπη επίθεση μιας ετρόκλιτης συμμαχίας. Αιγυπτιακό πολεμικό ναυτικό, μαχητικά ΗΠΑ και Ισραήλ, μισθοφόροι από Σουδάν, Ενωμένα Αραβικά Εμιράτα, Μπαχρέιν Σαουδική Αραβία, ΗΠΑ, Ν Κορέα, δορυφόροι, μυστικές υπηρεσίες συμμετείχαν στην επιχείρηση στη Ηudaydah. Και όμως ηττήθηκαν……

Eίναι παγκόσμιος πόλεμος με όλα τα κριτήρια. Η συμμαχία που επιτίθεται κατά των Χούτι και των συμμάχων τους για να πάρει την εξουσία στην Υεμένη αποτελείται από μια πλειάδα ετερόκλιτων κρατών.

Η Γαλλία ανακοίνωσε ότι συμμετέχει με στρατιωτική μονάδα για την αποναρκοθέτηση  ενώ στρατιώτες της συμμετείχαν στην επιχείρηση κατάκτησης της πόλης Ηudaydah .

Το πολεμικό ναυτικό της Αιγύπτου βομβαρδίζει με όλο του το μένος , όπως και τα αμερικανικά και ισραηλινά αεροσκάφη. Η συμμετοχή της Αγγλία είναι καταγεγραμμένη.

Mισθοφόροι από Σουδάν, Ενωμένα Αραβικά Εμιράτα, Μπαχρέιν Σαουδική Αραβία, ΗΠΑ κι από πολλές αφρικανικές χώρες συμμετέχουν στην επιχείρηση κατάκτησης και της Υεμένης με τη συμμαχία σαουδαράβων!!!

Mισθοφόροι ως και νοτιοκορεάτες πολέμησαν για τον έλεγχο της Ηudaydah.

Πολυάριθμα τεθωρακισμένα και αεροπλάνα από διάφορες χώρες και πολλά ελικόπτερα Apache  δεν εγκαταλείπουν την περιοχή ούτε στιγμή.

Δεκάδες δορυφορικά  κανάλια μαζεύτηκαν και εξέπεμπαν μέρα και νύχτα για να εξυπηρετήσουν τη μάχη της προπαγάνδας για την Ηudaydah. Ένας ψυχολογικός πόλεμος άνευ προηγουμένου στήθηκε γι να συμβάλει στην πτώση της Ηudaydah.

Δορυφόροι και αεροσκάφη κατασκοπευτικά κι αναγνωριστικά αναπτύχθηκαν και υπηρεσίες πληροφοριών από πολλές χώρες του κόσμου έσπευσαν να συμβάλουν στην μάχη αυτή κατά των Χούτι. Αφειδώς έρρεε η χρηματοδότηση αυτής της κομβικής μάχης κατά της  Ηudaydah!!

Πρόσωπα φημισμένα αποκάλυψαν το πραγματικό τους πρόσωπο αφού επιστρατεύθηκαν στην επικοινωνιακή προπαγάνδα για την Ηudaydah.

Το ισραηλινό Πανεπιστήμιο με συναντήσεις του συσκέψεις υποστήριξε τη μάχη της  Ηudaydah. Έκτακτες συσκέψεις του Συμβουλίου Ασφαλείας έγιναν για να επιτρέψουν στη συμμαχία να διεξάγει μια άνευ προηγουμένου ανθρωπιστική καταστροφή !!

Όλες αυτές οι κινήσεις έπεσαν όμως στο κενό αφού η Δυτική Ακτή άντεξε όσο για το αεροδρόμιο της Ηudaydah το μόνο που κατόρθωσαν να εξασφαλίσουν οι επιτιθέμενοι ήταν στην καλύτερη μια φωτογραφία σουβενίρ κι αυτή από μακριά καθώς αυτό παραμένει πα΄ντα όπως και η πόλη στον ολοσχερή έλεγχο των δυνάμεων των Χούτι!!

Όπως μετέφερε ο εκπρόσωπος των Ενόπλων Δυνάμεων της Υεμένης η μάχη της Δ Ακτής και της Ηudaydah ουσιαστικά τελείωση και η έκβασή της ήταν ήττα της σαουδο-δυτικής συμμαχίας.

dimpenews.com

 

One thought on “Υεμένη: Η Ηudaydah άντεξε στην ολομέτωπη επίθεση μιας ετρόκλιτης συμμαχίας. Αιγυπτιακό πολεμικό ναυτικό, μαχητικά ΗΠΑ και Ισραήλ, μισθοφόροι από Σουδάν, Ενωμένα Αραβικά Εμιράτα, Μπαχρέιν Σαουδική Αραβία, ΗΠΑ, Ν Κορέα, δορυφόροι, μυστικές υπηρεσίες συμμετείχαν στην επιχείρηση στη Ηudaydah. Και όμως ηττήθηκαν……

Comments are closed.