Γιόρτασε η μεγαλεπήβολη ορθόδοξη Μονή του Οράματος του Απ. Παύλου έξω από τη Δαμασκό. ΒΙΝΤΕΟ

Στην περιφέρεια της Δαμασκού ορθώνεται το  ορθόδοξο μοναστήρι του Οράματος του Αποστόλου Παύλου που γιόρτασε χθες στις 29 Ιούνη παρουσία του πατριάρχη Αντιοχείας Ιωάννη Χ. και τελέστηκε πανηγυρική θεία λειτουργία.
Η μονή ανέκαμψε κι επέστρεψε στην πνευματική ζωή επί του Πατριάρχη Αντιοχείας Ιωάννη Χ .

Το μοναστήρι του Οράματος του Αγίου Αποστόλου Παύλου οικοδομήθηκε το 1962  κι απέχει μόλις 18 χιλιόμετρα από τη Δαμασκό στο δρόμο για  Quneitra. Ανεγέρθηκε  πάνω στα ερείπια  μονής που χρονολογείται στους πρώτους αιώνες του Χριστιανισμού. Διαθέτει εντυπωσιακά αγάλματα του Απ. Παύλου και αψίδες.

Σε αυτό το σημείο θεωρείται ότι  Σαούλ ως διώκτης πηγαίνοντας προς τη Δαμασκό είχε το απροσδόκητο όραμα της μεταστροφής του.

 

Ο επίσκοπος Matta Rizk δήλωσε:

«Τα εγκαίνια της μονής με την μορφή που έχει σήμερα έγιναν το 2005 αλλά λόγω της συριακής κρίσης και των κινδύνων που γνώρισαν οι γειτονικές περιοχές το μοναστήρι απείχε από την πνευματική ζωή  μέχρι που διασφαλίστηκε και επήλθε η αναγέννησή του το 2018, και η παρουσία του πατριάρχη Ιωάννη  X εδώ μαζί μας στη μονή σήμερα επιβεβαιώνει την πατριαρχική υποστήριξη.

Στη μονή ανεβαίνεις από 300 σκαλοπάτια και περιέχει αρκετά μνημεία. ”

Ο επιστάτης της μονής ο Suleiman Yusuf Saddle Vsrd που δεν το εγκατέλειψε ούτε κατά τη διάρκεια του πολέμου λέει:

« Είμαι ο επιστάτης της μονής από το 1996 και δεν το εγκατέλειψα κατά τη διάρκεια της κρίσης αλλά το φύλαξα από τα χέρια των τρομοκρατών και τα σαμποτάζ “.

dimpenews.com