Το ναυτικό της Υεμένης και οι δυνάμεις της ακτοφυλακής απέτρεψαν μια επιχείρηση απόβασης πολεμικών αμερικανικών πλοίων στη Δυτική Ακτή.

Το ναυτικό της Υεμένης και οι δυνάμεις της ακτοφυλακής απέτρεψαν μια επιχείρηση απόβασης πολεμικών αμερικανικών πλοίων στη Δυτική Ακτή. Μια στρατιωτική πηγή αναφέρει ότι ειδικές ναυτικές δυνάμεις κι ακτοφυλακή απέκρουσαν τις ξένες δυνάμεις εισβολής που αιφνιδιάστηκαν από την παρουσία υεμενίτικων ναυτικών δυνάμεων που τους αντιπαρατέθηκαν καθώς οι επιτιθέμενοι επιχείρησαν απόβαση και υπέστησαν υπολογίσιμες αν κι αναπάντεχες απώλειες. Η πηγή τονίζει ότι οι κινήσεις του εχθρού ήταν υπό παρακολούθηση καθώς οι υπηρεσίες πληροφοριών της Υεμένης και των Λαϊκών Επιτροπών γνώριζαν τις κινήσεις του εχθρού έγκαιρα και προετοιμάστηκαν για την μάχη της Δυτ. Ακτής και μετέτρεψαν σε Ολοκαύτωμα την επιχειρούμενη απόβαση.
Η πηγή  εξήγησε ότι η προσπάθεια του αντιπάλου να εξαπολύσει μια επίθεση ολομέτωπη κι όλων των τύπων το μεσημέρι  αναχαιτίστηκε.Οι Λαικές Επιτροπές κατέστρεψαν αμερικανικά τανκ Abrams και σκότωσαν το πλήρωμά τους , κατέστρεψαν και 5 στρατιωτικά οχήματα στη σύγκρουση που είχε διάρκεια πάνω από 15 ώρες και στην οποία μετείχαν  F15, FA6 που πραγματοποίησαν τουλάχιστον 18 επιδρομές. Οι δυνάμεις στο έδαφος του εχθρού αποσύρθηκαν  αφήνοντας στο πεδίο της μάχης νεκρούς και τραυματίες. Η πηγή προσθέτει ότι το πυροβολικό και οι Λαϊκές Επιτροπές στόχευσαν δυνάμεις σαουδαραβικές στην έρημο. Ο στρατός και οι ήρωες των Λαϊκών Επιτροπών κατά τη διάρκεια των τελευταίων ωρών απώθησαν μια μεγάλη επιθετική κίνηση στην δυτική ακτή και προκάλεσαν στον εχθρό και στους μισθοφόρους του σημαντικές απώλειες και καταστροφή πολεμικού υλικού, ενώ οι υπόλοιποι διέφυγαν προς τις περιοχές της ερήμου βόρεια της Althita.alahed 29.6.18
dimpenews.com