Επίθεση drones κατά της ρώσικης βάσης στη  Hmeimim . Η ρωσική αεράμυνα κατέστρεψε 4 πυραύλους που εκτοξεύθηκαν κατά του αεροδρομίου και κατέρριψε drones.

Tα μέσα της αεράμυνας της ρώσικης βάσης της  Hmeimim στη Συρία κατέστρεψαν μια ομάδα από drones άγνωστης προέλευσης που πετούσαν κοντά στη βάση μέσα στη νύχτα. Toυλάχιστον 4 πύραυλοι που εκτοξεύθηκαν από αυτά κατά της βάσης εκρήχθηκαν στον ουρανό αφού στοχεύθηκαν από τη ρώσικη αεράμυνα και 2 drone καταρρίφθηκαν σύμφωνα με τον πρώτο απολογισμό.Η αεροπορική βάση στη Hmeimim έγινε στόχος νέας επίθεσης από drone το Σάββατο μετά τα μεσάνυχτα. Η ρωσική βάση της Hmeimim στοχεύθηκε  προς τις 02h00 (τοπική ώρα) από πολεμικά  drones ανακοίνωσε μια πηγή στη Lattaquié. Οι σειρήνες της αεράμυνας ενεργοποιήθηκαν  σύμφωνα με μια στρατιωτική πηγή που αναφέρει μια συντονισμένη και ταυτόχρονη επίθεση με drone ταυτόσημη με αυτή που στόχευσε πριν 10 μέρες μια βάση των δυνάμεων Hachd al-Chaabi,συμμάχων του συριακού στρατού στο Abou Kamal, στα σύνορα με Irak.

Η σημερινή επίθεση θα μπορούσε να οδηγήθηκε με  » drones επανδρωμένα με πυραύλους Grad ». Σύμφωνα με δημοσιογράφους από το  πεδίο οι τρομοκράτες από τα βουνά  Jabal al-Akrad, στόχευσαν τη βάση που είναι κοντά στην παραθαλάσσια πόλη Jableh.Η επίθεση απωθήθηκε από τη ρώσικη αεράμυνα που κατέρριψε έναν αριθμό από drones των τρομοκρατών.

 

Ένα από τ’ αναγνωριστικά αεροσκάφη μετά την πτώση του στην Qardaha στη Latakia.:

Όλοι οι εναέριοι στόχοι καταστράφηκαν σύμφωνα με εκπρόσωπο της ρώσικης βάσης.

«Στις  30 Ιούνη στις αρχές της νύχτας τα μέσα ελέγχου του εναέριου χώρου της  Hmeimim εντόπισαν στα ΒΑ του αεροδρομίου μια ομάδα  drones άγνωστης προέλευσης», αναφέρει το ανακοινωθέν σύμφωνα με sputnik. Δεν υπάρχουν ούτε θύματα ούτε υλικές ζημιές.

 

 

dimpenews.com