Ουάσινγκτον: σε συνάντησή τους οι Αρχηγοί ΓΕΣ ΗΠΑ-Ισραήλ συντόνισαν επικείμενες επιθέσεις Ισραήλ κατά Συρίας.

Joseph Dunford (L) and Chief of Staff Lt. Gen. Gadi Eisenkot meet in Washington

Ο επικεφαλής της IDF, ο Gadi Eisenkot, πραγματοποίησε στην Ουάσινγκτον μια σειρά συνομιλιών με τον Αμερικανό ομόλογό του, Joseph Dunford, για τις επερχόμενες εξελίξεις στη Συρία και τις επιπτώσεις τους στα κατεχόμενα από το Ισραήλ Συριακά Όρη του Γκολάν.

Οι δύο  συζήτησαν πρωτίστως την ανησυχία του Ισραήλ για τη νέα εξελισσόμενη κατάσταση στη ΝΔ Συρία, αφού ο συριακός στρατός ολοκληρώνει την ανάκτηση των περισσότερων από τις περιοχές που ήλεγχαν οι τρομοκράτες στην περιοχή τις επόμενες εβδομάδες. Το Ισραήλ και οι ΗΠΑ έχουν συντονίσει κινήσεις για να αποτρέψουν το Ιράν από την εδραίωση του στα  εδάφη που  ανακτά ο στρατός σύμφωνα με ισραηλινά μέσα.

Το Ισραήλ ισχυρίζεται παρά τις διαψεύσεις Συρίας, Ιράν  ότι οι δυνάμεις της Al Quds της Ιρανικής Φρουράς της Επανάστασης συνεχίζουν την αποστολή τους στη Συρία παρά τις πρόσφατες ισραηλινές επιδρομές σε ιρανικούς στόχους στη Συρία .

Φαίνεται πολύ πιθανό ότι οι Eisenkot και Dunford συντόνισαν πρόσθετες επιθετικές κινήσεις που σχεδιάζει να εκτελέσει το Ισραήλ για να αναχαιτίσει την εδραίωση του Ιράν στη Συρία, ασκώντας πίεση στον ρωσικό πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν να περιορίσει την επόμενη αναμενόμενη κίνηση του Assad να ανακτήσει τα Συριακά Όρη του Γκολάν προπαγανδίζουν τα ισραηλινά ΜΜΕ προετοιμάζοντας το κλίμα για νέες απρόκλητες επιθέσεις του Ισραήλ κατά Συρίας.

dimpenews.com

 

One thought on “Ουάσινγκτον: σε συνάντησή τους οι Αρχηγοί ΓΕΣ ΗΠΑ-Ισραήλ συντόνισαν επικείμενες επιθέσεις Ισραήλ κατά Συρίας.

Comments are closed.