ΕΚΤΑΚΤΟ Αμερικανός διοικητής αιχμαλωτίστηκε στην Υεμένη από τους Houthis.

΄Eνας διοικητής της αμερικανικής ιδιωτικής στρατιωτικής εταιρείας  « Blackwater » αιχμαλωτίστηκε στον πόλεμο της Υεμένης από τις δυνάμεις του στρατού και τις Λαικές Επιτροπές μεταφέρουν τα μίντια της χώρας.  Αυτός ο αμερικανός διοικητής είναι κοντινός του πρίγκηπα διαδόχου των Εμιράτων του σείχη  Mohamed ben Zayed, προσθέτει η πηγή.

Τα médias χαρακτήρισαν την αιχμαλωσία αυτή ως “στρατηγική καμπή ” για την Yémen που μπορεί ν΄αλλάξει το παιχνίδι υπέρ των υεμενίτικων δυνάμεων.

Επικαλούμενα πηγές καλά πληροφορημένες μετέφεραν ότι το άτομο που αιχμαλωτίστηκε είναι αμερικανός υπήκοος κι ένας από τους στρατιωτικούς διοικητές στο πεδίο της μάχης.

Ο λογαριασμός Without_shadow  στο Twitter που θα μπορούσε να σχετίζεται με το μηχανισμό ασφάλειας των Εμιράτων επιβεβαιώνει την αιχμαλωσία.

« Οι δυνάμεις των Houthis / Ansarallah αιχμαλώτισαν ένα από τους διοικητές των Blackwater που είχε υπογράψει ένα συμβόλαιο μαζί μας και θα δημοσιεύσουν σύντομα ένα βίντεο γι αυτό το επισόδιο» σημειώνει το  Without_shadow.

« Το μεγάλο ψάρι ψαρεύθηκε στη Δυτική Ακτή  », έτσι μεταδίδουν υεμενίτικα μέσα την είδηση.

Ένας άλλος αμερικανός διοικητής των Blackwater είχε σκοτωθεί νωρίτερα  όταν ο στρατός της Υεμένης, που υποστηρίζεται από τους μαχητές του κινήματος Ansarullah/Houthis, έπληξε με ένα βαλλιστικό πύραυλο Tochka τη στρατιωτική βάση al-Anad στην επαρχία Lahij της Νότιας Υεμένης.

Ο συνταγματάρχης Nicholas Petros σκοτώθηκε μαζί με μια ομάδα μισθοφόρων που αγωνίστηκαν για το καθεστώς της Σαουδικής Αραβίας στον πόλεμο της στην Υεμένη.

Ο ιστότοπος ειδήσεων al-Ahed του Λιβάνου ανέφερε  τότε ότι  ελικόπτερα Apache,  αεριωθούμενα αεροπλάνα Typhoon και οπλοστάσια που ανήκαν στους μισθοφόρους καταστράφηκαν κατά την πυραυλική επίθεση.

dimpenews.com

One thought on “ΕΚΤΑΚΤΟ Αμερικανός διοικητής αιχμαλωτίστηκε στην Υεμένη από τους Houthis.

Comments are closed.