Το Qamishli και η Hasaka περνούν ολοσχερώς σε συριακή διοίκηση. Τι προβλέπει η συμφωνία 5 σημείων με κούρδους.

Το Qamishli και η Hasaka ανήκουν στο συριακό κράτος.Επήλθε συμφωνία κουρδικών αρχών και συριακής διοίκησης.
Tα μέλη των κουρδικών πολιτοφυλακών θα  ενταχθούν στις τάξεις του συριακού στρατού και θα παραδώσουν στο στρατό τα σημεία διέλευσης των συνόρων Τηλ PANTHER / συνοριακούς σταθμούς Elierbah και / Saemalka με το Ιράκ στα ανατολικά και Derbassiyeh και Ras Al Ain με την Τουρκία στο βορρά. Επίσης θα παραδώσουν τα κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου στο Υπουργείο Πετρελαίου της Συρίας.

Αυτή ήταν η συμφωνία μεταξύ των Κούρδων και της κυβέρνησης. .
Μετά από αρκετές συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν στη Δαμασκό ακόμη και με την παρουσία του Assad μεταξύ των αντιπροσωπειών της κυβέρνησης και της  αυτοδιοίκησης στο Qamishli, επιτεύχθηκε συμφωνία που προβλέπει τα εξής:
1 – Αφαίρεση όλες των πορτραίτων και των συμβόλων των Κούρδων στους τομείς ελέγχου, ειδικά των πορτραίτων του Abdullah Ocalan.
2 – την επιστροφή γραφείων στρατολόγησης του συριακού στρατού  σε όλες τις πόλεις της επαρχίας της Hasaka.
3. Δημιουργία κοινών check point μεταξύ της αυτοδιοίκησης και των δυνάμεων της Συριακής Κυβέρνησης στις πόλεις Hasakah,Qamishli .
4 -Ένταξη των μελών των κουρδικών μονάδων στις δυνάμεις του Συριακού Στρατού.
5 – παράδοση στο συριακό στρατό των συνοριοπερασμάτων «Tel…,Al-Yaarubiyah » και «Simalka» με το Ιράκ στα ανατολικά και «Al-Darbasiyah» και «Ras al-Aïn» με την Τουρκία στα βόρεια με το συριακό στρατό
6 – Παράδοση κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου στο Υπουργείο Πετρελαίου της Συρίας.

‘Hδη αφαιρέθηκαν όλα τα πορτραίτα Οτσαλάν και κούρδων μαχητών από το ίδιο το YPG εφαρμόζοντας τη συμφωνία

 

dimpenews.com