Συμφωνία συριακής κυβέρνησης και τρομοκρατών μέσω Ρώσων για την επαρχία Daraa: κατάπαυση πυρός σε όλες τις πόλεις και οικισμούς. Παράδοση βαρέος και μεσαίου οπλισμού των τρομοκρατών και αναχώρηση για Idlib όσων αρνηθούν.

H συριακή κυβέρνηση και οι τρομοκράτες στο Νότο  ήρθαν σε συμφωνία για κατάπαυση του πυρός στην επαρχία της Deraa. Αυτή η συμφωνία αφορά αποκλειστικά την επαρχία της Deraa σύμφωνα με το αντιπολιτευόμενο  (OSDH), και συνάφθηκε στην πόλη Bousra al-Cham ως κατάληξη μακροσκελών διαπραγματεύσεων μεταξύ Ρώσων κι αντιπροσώπων των φραξιών των τρομοκρατών.

« Μια συμφωνία συνάφθηκε μεταξύ συριακή κυβέρνησης και τρομοκρατικών ομάδων », ανακοίνωσε το Sana. Προβλέπει την ‘ »είσοδο σε ισχύ της κατάπαυσης πυρός και την παράδοση του βαρέος και μεσαίου οπλισμού εκ μέρους των τρομοκρατικών ομάδων σε όλες τις πόλεις και οικισμούς », προσθέτει το Sana.

Αυτοί που αρνούνται « αυτή τη διευθέτηση θα φύγουν για το Idleb με τις οικογένειές τους »,διευκρινίζει το συριακό πρακτορείο. Απ΄την άλλη θα επιστρέψουν οι εκτοπισμένοι στις εστίες τους.

Όλες οι πόλεις της επαρχίας Daraa  θα περιέλθουν στην αρχή της συριακής κυβέρνησης κατά τη συμφωνία αναφέρει το Sana. Η Δαμασκός θα επαναφέρει υπό τον έλεγχό της όλη την επαρχία Deraa προσθέτει το Sana. Προβλέπεται επίσης ότι  «οι δημόσιοι οργανισμοί θα επαναλειτουργήσουν σε όλες τις πόλεις και οικισμούς  της επαρχίας αφότου φύγουν οι τρομοκράτες», αναφέρει το πρακτορείο.

dimpenews.com