ΕΚΤΑΚΤΟ To Iσραήλ εκτόξευσε πύραυλο Patriot κατά drone που ισχυρίζεται ότι προήλθε από Συρία.BINTEO

Smoke seen in the sky in northern Israel following reports on rocket alert sirens going off.

To Ισραήλ εκτόξευσε πύραυλο Patriot ισχυριζόμενο ότι  προεσεγγίστηκε από drone που προήλθε από τη Συρία. Οι σειρήνες πυραύλων ήχησαν στα κατεχόμενα του Golan υψίπεδα στην Κοιλάδα του Ιορδάνη. Οι σειρήνες ήχησαν στα συρο-ισραηλινά σύνορα στα κατεχόμενα του  Golan και στις βόρειες κοινότητες του Ισραήλ  στην κοιλάδα του Ιορδάνη . Ο ισραηλινός στρατός επιβεβαίωσε ότι οι σειρήνες ενεργοποιήθηκαν από έναν πύραυλο Patriot εναντίον ενός drone που προσέγγισε από συριακό έδαφος σύμφωνα με ισχυρισμούς του Ισραήλ. Την Κυριακή η Συρία μέσω του sana κατηγόρησε το Ισραήλ ότι επιτέθηκε με μαχητικά που προήλθαν από εναέριο Ιορδανίας στη βάση T4  κοντά στο Tiyas στη Χομς.haaretz

 

 

H Tsahal αναφέρει ότι πριν από λίγο ένα συριακό αναχαιτίστηκε από  Patriot.
Προσθέτει ότι σειρήνες ήχησαν στο  Golan και στις κοινότητες της Κοιλάδας του Ιορδάνη. 
Σύμφωνα με ισραηλινά μέσα η  “ισραηλινή” αστυνομία ζήτησε την εκκένωση όλων των σκαφών από  μια λίμνη, προκειμένου να γίνει η αναζήτηση για τα μέρη του drone που καταρρίφθηκε από το στρατό μετά την διείσδυση του από το συριακό έδαφος.
Η ισραηλινή Yediot αναφέρει: το συριακό αναγνωριστικό αεροσκάφος εισχώρησε στον εναέριο χώρο 9 μίλια. 6 χιλιόμετρα, επίσης, πέρασε από την Ιορδανία. Παρακολουθήθηκε για 15 λεπτά και τέσσερα αεροπλάνα στάλθηκαν προς αυτό, και αφού έγινε σαφές ότι αυτό δεν ήταν ένα ρωσικό ή ένα αεροσκάφος της Ιορδανίας, ο πύραυλος Patriot εκτοξεύθηκε και το κατέστρεψε.
dimpenews.com

One thought on “ΕΚΤΑΚΤΟ To Iσραήλ εκτόξευσε πύραυλο Patriot κατά drone που ισχυρίζεται ότι προήλθε από Συρία.BINTEO

Comments are closed.