Θρίαμβος: O συριακός στρατός ελέγχει όλη την πόλη της Daraa και το 84% της επαρχίας της.ΒΙΝΤΕΟ

Το αντιπολιτευόμενο  (OSHD) πριν από λίγο μετέδωσε ότι όλη η πόλη Daraa ανακτήθηκε από το συριακό στρατό μετά από 8 χρόνια και ότι ήδη το 84% όλoυ του κυβερνείου -της επαρχίας της περιήλθε στον έλεγχο της συριακής διοίκησης μετά από πολλές συμφιλιώσεις που επιτεύχθηκαν.

Nωρίτερα κυβερνήτης της Daraa δήλωσε ότι το 80% του κυβερνείου του ελέγχεται από συριακό στρατό είτε με μάχες είτε με διαδικασία συμφιλίωσης.

H συριακή σημαία αναρτήθηκε στις συνοικίες που ήλεγχαν οι τρομοκράτες στην πόλη Daraa. Tώρα όλη η πόλη είναι υπό τον έλεγχο του συριακού στρατού. ΤΕΛΟΣ

Moνάδες του Συριακού Αραβικού Στρατού μπήκαν στη συνοικία  Daraa Balad της πόλης Daraa που ήλεγχαν οι τρομοκράτες και ανάρτησαν τη συριακή σημαία στην κεντρική πλατεία απέναντι από το Ταχυδρομείο για ν΄ανκοινώσουν ότι όλη η πόλη της  Daraa είναι λεύτερη.
Ο ανταποκριτής του SANA στη Daraa αναφέρει ότι οι μόονάδες του Συριακού Στρατού μπήκαν σήμερα το απόγευμα στην  Daraa Balad για ν΄ανακοινώσουν την επαναφορά της ασφάλειας μετά τη συμφωνία που κλείστηκε χθες  που έχει σαν αποτέλεσμα οι τρομοκράτες να καταθέσουν τα όπλα  μεσαίο και βαρύ οπλισμό στις συνοικίες  Daraa Balad, Tariq Sad, Mokhayam, Sejna, Manchya, Gharaz και Sawame’.

Πρόσθεσε ότι η συμφωνία αναφέρεται και στη διευθέτηση του στάτους  »ενόπλων » που το επιθυμούν και που αρνούνται την εκκένωσή τους με βάση τη συμφωνία. 
Η συριακή σημαία υψώθηκε στη κεντρική πλατεία παρουσία του κυβερνήτη της   Daraa,  του Mohammad Khaled Hanous, του Γραμματέα του Κόμματος Bass στη  Daraa του Hussein Rifa’i.

Οι ναρκοαλιευτές του στρατού θα σαρώσουν τις απελευθερωμένες ζώνες ως πρελούδιο για την την επαναφορά των υποδομών και υπηρεσιών στη Daraa Balad.

dimpenews.com