ΤΩΡΑ Πολύ ισχυρή έκρηξη στο αεροδρόμιο του Καίρου στην Αίγυπτο. Ανατινάχθηκαν οι δεξαμενές καυσίμων εκτός λειτουργίας το αεροδρόμιο. ΒΙΝΤΕΟ

Πριν λίγο πολύ ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε στο αεροδρόμιο του Καΐρου στη Αίγυπτο. To Sky News Arabia μεταδίδει ότι έκρηξη και πυρκαγιά σημειώθηκε κοντά στο αεροδρόμιο. Για έκρηξη σε 2 δεξαμενές καυσίμων μιλάει το ίδιο μέσο.

 

Στρατιωτική πηγή αναφέρει ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις για τρομοκρατική στο αεροδρόμιο αλλά ανατινάχθηκε από έκρηξη η μεγαλύτερη δεξαμενή καυσίμων. H ίδια πηγή αναφέρει ότι υπάρχει αναστολή πτήσεων στο αεροδρόμιο λόγω πυκνού καπνού.

 

Η στρατιωτική πηγή βεβαιώνει ότι δεν υπάρχει πρόβλημα στις αίθουσες αναμονής κι αναχωρήσεων κι ούτε στην πίστα του αεροδρομίου αλλά στην περίμετρο όπου έγινε η έκρηξη στην κύρια δεξαμενή καυσίμων.

Tώρα ο Υπουργός  Πολιτικής Αεροπορίας ισχυρίζεται ότι η έκρηξη σημειώθηκε σε ένα μάγμα καυσίμων έξω από το Διεθνές Αεροδρόμιο του Καΐρου και ότι οι πτήσεις συνεχίζονται κανονικά και διαψεύδει ως προς αυτό το al Arabiya.

H έκρηξη σημειώθηκε σε δύο δεξαμενές καυσίμων που ανήκουν σε μια εταιρεία πετροχημικών εκτός αεροδρομίου σύμφωνα με το Sky News Arabia. Ο ανταποκριτής του Al Arabiya αναφέρει έλεγχο τώρα  της πυρκαγιάς σε εργοστάσιο πετροχημικών κοντά στο αεροδρόμιο του Καΐρου. Ο Αραβικός Οργανισμός για την εκβιομηχάνιση αρνείται και διαψεύδει τις αναφορές ότι η έκρηξη σημειώθηκε σε εργοστάσιο της πλησίον του αεροδρομίου. Kαι η αιγυπτιακή τηλεόραση μεταφέρει τώρα ότι τέθηκε υπό έλεγχο η φωτιά εκτός του αεροδρομίου σε δεξαμενές καυσίμων. L’image contient peut-être : nuit, ciel et plein air

Αιγυπτιακός στρατιωτικός εκπρόσωπος: η έκρηξη-πυρκαγιά έξω από το αεροδρόμιο του Καΐρου συνέβη λόγω της υψηλής θερμοκρασίας.

12 άτομα τραυματίστηκαν κατά την έκρηξη σε χημικό εργοστάσιο κοντά στο αεροδρόμιο του Καΐρου , ανέφερε το κρατικό πρακτορείο MENA.

Διακομίστηκαν στο νοσοκομείο αλλά η σοβαρότητα των τραυμάτων τους δεν έχει γνωστοποιηθεί αναφέρει το BBC που επίσης επικαλείται τον εκπρόσωπο τύπου του στρατού που δήλωσε ότι το γεγονός οφείλεται σε  »υψηλές θερμοκρασίες.  » Στην περιοχή της Ηλιούπολης συνέβη η έκρηξη. 

Emergency personnel at the scene after a large explosion at a military owned petrochemical plant near Cairo International Airport, Cairo, Egypt, early 13 July 2018

dimpenews.com