Πριν λίγο πολύ ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε στο αεροδρόμιο του Καΐρου στη Αίγυπτο. To Sky News Arabia μεταδίδει ότι έκρηξη και πυρκαγιά σημειώθηκε κοντά στο αεροδρόμιο. Για έκρηξη σε 2 δεξαμενές καυσίμων μιλάει το ίδιο μέσο.

 

Στρατιωτική πηγή αναφέρει ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις για τρομοκρατική στο αεροδρόμιο αλλά ανατινάχθηκε από έκρηξη η μεγαλύτερη δεξαμενή καυσίμων. H ίδια πηγή αναφέρει ότι υπάρχει αναστολή πτήσεων στο αεροδρόμιο λόγω πυκνού καπνού.

 

Η στρατιωτική πηγή βεβαιώνει ότι δεν υπάρχει πρόβλημα στις αίθουσες αναμονής κι αναχωρήσεων κι ούτε στην πίστα του αεροδρομίου αλλά στην περίμετρο όπου έγινε η έκρηξη στην κύρια δεξαμενή καυσίμων.

Tώρα ο Υπουργός  Πολιτικής Αεροπορίας ισχυρίζεται ότι η έκρηξη σημειώθηκε σε ένα μάγμα καυσίμων έξω από το Διεθνές Αεροδρόμιο του Καΐρου και ότι οι πτήσεις συνεχίζονται κανονικά και διαψεύδει ως προς αυτό το al Arabiya.

H έκρηξη σημειώθηκε σε δύο δεξαμενές καυσίμων που ανήκουν σε μια εταιρεία πετροχημικών εκτός αεροδρομίου σύμφωνα με το Sky News Arabia. Ο ανταποκριτής του Al Arabiya αναφέρει έλεγχο τώρα  της πυρκαγιάς σε εργοστάσιο πετροχημικών κοντά στο αεροδρόμιο του Καΐρου. Ο Αραβικός Οργανισμός για την εκβιομηχάνιση αρνείται και διαψεύδει τις αναφορές ότι η έκρηξη σημειώθηκε σε εργοστάσιο της πλησίον του αεροδρομίου. Kαι η αιγυπτιακή τηλεόραση μεταφέρει τώρα ότι τέθηκε υπό έλεγχο η φωτιά εκτός του αεροδρομίου σε δεξαμενές καυσίμων. L’image contient peut-être : nuit, ciel et plein air

Αιγυπτιακός στρατιωτικός εκπρόσωπος: η έκρηξη-πυρκαγιά έξω από το αεροδρόμιο του Καΐρου συνέβη λόγω της υψηλής θερμοκρασίας.

12 άτομα τραυματίστηκαν κατά την έκρηξη σε χημικό εργοστάσιο κοντά στο αεροδρόμιο του Καΐρου , ανέφερε το κρατικό πρακτορείο MENA.

Διακομίστηκαν στο νοσοκομείο αλλά η σοβαρότητα των τραυμάτων τους δεν έχει γνωστοποιηθεί αναφέρει το BBC που επίσης επικαλείται τον εκπρόσωπο τύπου του στρατού που δήλωσε ότι το γεγονός οφείλεται σε  »υψηλές θερμοκρασίες.  » Στην περιοχή της Ηλιούπολης συνέβη η έκρηξη. 

Emergency personnel at the scene after a large explosion at a military owned petrochemical plant near Cairo International Airport, Cairo, Egypt, early 13 July 2018

dimpenews.com