ΕΚΤΑΚΤΟ / ΑΓΡΙΕΨΕ Η ΑΡΚΟΥΔΑ ….ΚΑΙ ΒΡΥΧΑΤΑΙ ΣΤΑ ΚΑΝΙΣ ΤΟΥ ΛΕΥΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Εκλήθη στο ρωσικό ΥΠΕΞ ο έλληνας πρέσβης στη Μόσχα. Του διαμαρτυρήθηκαν για απέλαση διπλωματών και του είπαν ότι η Ελλάδα δουλεύει για ΝΑΤΟ – ΗΠΑ που της υπαγόρευσαν την κίνηση. Προειδοποίησαν έρχεται σοβαρό πλήγμα στις διμερείς σχέσεις και είπαν ότι όλοι οι ισχυρισμοί ελληνικής πλευράς είναι αβάσιμοι.

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών κρίνει την απέλαση των Ρώσων διπλωματών από την Ελλάδα ως εντελώς αδικαιολόγητη, δεν επιβεβαιώνει τα γεγονότα που επικαλείται η ελληνική πλευρά και πιστεύει ότι η ελληνική κίνηση θα είναι επιβλαβής για τις διμερείς σχέσεις, είπε εκπρόσωπος τύπου του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Κρατικής Δούμας Leonid Slutsky  σχολίασε την απέλαση από την Ελλάδα των ρώσων διπλωματών.
«Στις 13 Ιουλίου, το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε εκτάκτως τον Πληρεξούσιο Πρέσβη της Ελληνικής Δημοκρατίας στη Ρωσική Ομοσπονδία Ανδρέας Φρυγανά όπου του εκφράστηκε διαμαρτυρία σε σχέση με την απέλαση δύο Ρώσων διπλωματών και την απαγόρευση εισόδου σε δύο Ρώσους πολίτες. Τονίστηκε ότι θεωρεί την ενέργεια αυτή ως εντελώς αβάσιμη, μη επαληθευμένοι οι ισχυρισμοί της  ελληνικής πλευράς, και ότι η όλη υπόθεση έρχεται σε αντίθεση με τη φύση των διμερών μας σχέσεων και είναι σε θέση να επιφέρει σε αυτές σοβαρό πλήγμα «, – δήλωσε το  ρωσικό ΥΠΕΞ.
«Είναι προφανές ότι πίσω από την αντιρωσική απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης που συνέπεσε με  την έναρξη της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ, είναι η Washington που υποστήριξε ανοιχτά τις ενέργειες αυτές με ανακοίνωσή του  Στέιτ Ντιπάρτμεντ», – λέει η έκθεση.ria

Το ανακοινωθέν σύμφωνα με sputnik: « Θεωρούμε ότι η ενέργεια αυτή είναι απολύτως αβάσιμη, που δεν αποδεικνύεται από γεγονότα από την ελληνική πλευρά και η οποία έρχεται σε αντίθεση με το χαρακτήρα των διμερών σχέσεών μας, ικανή να τις βλάψει σοβαρά ».

dimpenews.com

Une réflexion sur “ΕΚΤΑΚΤΟ / ΑΓΡΙΕΨΕ Η ΑΡΚΟΥΔΑ ….ΚΑΙ ΒΡΥΧΑΤΑΙ ΣΤΑ ΚΑΝΙΣ ΤΟΥ ΛΕΥΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Εκλήθη στο ρωσικό ΥΠΕΞ ο έλληνας πρέσβης στη Μόσχα. Του διαμαρτυρήθηκαν για απέλαση διπλωματών και του είπαν ότι η Ελλάδα δουλεύει για ΝΑΤΟ – ΗΠΑ που της υπαγόρευσαν την κίνηση. Προειδοποίησαν έρχεται σοβαρό πλήγμα στις διμερείς σχέσεις και είπαν ότι όλοι οι ισχυρισμοί ελληνικής πλευράς είναι αβάσιμοι.

Les commentaires sont fermés.