ΤΩΡΑ – ΕΚΤΑΚΤΟ Iσραηλινά μαχητικά βομβάρδισαν το στρατιωτικό αεροδρόμιο Al-Nayrab στην περιφέρεια του Χαλεπίου.

Πριν από λίγο στρατιωτικές πηγές αναφέρουν επίθεση ισραηλινών μαχητικών στο στρατιωτικό αεροδρόμιο Al-Nayrab στην περιφέρεια του Χαλεπίου. Προκαταρκτικές πληροφορίες μιλούν για υλικές ζημιές και ότι η επίθεση έγινε βόρεια της αεροπορικής βάσης σύμφωνα με άλλη πηγή.

To SANA αναφέρει τώρα ότι η ισραηλινή αεροπορία στόχευσε την Κυριακή μια θέση συριακού στρατού στα βόρεια του αεροδρομίου του Χαλεπίου. Πηγή στρατιωτική που επικαλείται το μέσο αναφέρει ότι ο ισραηλινός εχθρός επαναλαμβάνει απεγνωσμένες απόπειρες  για να υποστηρίξει τις τρομοκρατικές οργανώσεις που ηττώνται σε Daraa και Quneitra και στοχεύει με πυραύλους μια από τις στρατιωτικές μας θέσεις στα Β του αεροδρομίου. Προσθέτει δεν υπάρχουν παρά υλικές ζημιές. H ισραηλινή jpost. προς το παρόν περιορίζεται να επαναλάβει την αναφορά του SANA για βομβαρδισμό της ισραηλινής αεροπορίας.

Τοπικές πηγές πλησίον του αεροδρομίου αναφέρουν ότι η επίθεση είχε διάρκεια ως και 10΄. Στρατιωτικές πηγές αναφέρουν πως στόχος της επίθεσης ήταν κυρίως αποθήκες πυρομαχικών. Το Ισραήλ με τα μαχητικά του στόχευσε με 10 πυραύλους τη στρατιωτική θέση  σύμφωνα με ρεπόρτερ του almayadeen.

L’image contient peut-être : plein air

Κι ενώ η προπαγάνδα μιλάει για ιρανική βάση και ότι σκοτώθηκαν ιρανοί οι αυθεντικές συριακές στρατιωτικές πηγές βγάζουν ήδη την πρώτη λίστα με νεκρούς σύριους στρατιώτες από τον ισραηλινό βομβαρδισμό

Jaafar Mohideen Eddine και  Youssef Ghazal, από … και  zahra
– Samer Hayek, από Λατάκια
– Firas El .. από Χαλέπι
– Samer Ibrahim, από Homs

“6 Σύριοι και 3 άλλοι μαχητές των οποίων η εθνικότητα δεν είναι γνωστή σκοτώθηκαν σε αυτό το χτύπημα “,σύμφωνα με το αντιπολιτευόμενο  (OSDH), που μιλάει για 9 νεκρούς φιλοκυβερνητικούς μαχητές.

dimpenews.com