Συνελήφθηκε στην Κωνσταντινούπολη η γυναίκα του Abu Omar al-Checheni, τ. υπουργού πολέμου της ISIS,δικαστή στον αποκεφαλισμό των επισκόπων Χαλεπίου στο Idlib.

 

Οι τουρκικές αρχές συνέλαβαν τη γυναίκα του περιβόητου Abu Omar al-Checheni, τον τ. υπουργό πολέμου της ουαχαμπίτικης οργάνωσης ISIS που είχε ανακοινώσει ότι σκοτώθηκε στις μάχες στο Ιράκ τον Ιούλιο του 2016, μήνες μετά την ανακοίνωση των Ηνωμένων Πολιτειών ότι σκοτώθηκε στη Συρία.

« Οι τουρκικές αρχές συνέλαβαν πέντε υπόπτους ότι ανήκουν στη Daesh, μεταξύ των οποίων η Sada Dudorkayeva, η σύζυγος του Abu Omar al-Checheni, ηγέτη της οργάνωσης », ανέφερε η εφημερίδα Daily Sabah.

Εξήγησε ότι « η σύλληψη πραγματοποιήθηκε στην Κωνσταντινούπολη στις 4.7.18 και ότι οι πέντε ύποπτοι είναι υπό κράτηση εν αναμονή της δίκης ».

Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα, η Sada Dudorkayeva είναι η κόρη του Aso Dudurkayev, πρώην υπουργού της Τσετσενίας,  Γεωργιανής καταγωγής, που  ισχυρίζεται ότι ο σύζυγός της που το πραγματικό του όνομα είναι Tarakhan Patchervili σκοτώθηκε το 2016.

Ο πρόεδρος της Τσετσενίας, Ramzan Kadyrov απομάκρυνε τον Dudkuriyev μετά τα νέα του γάμου της κόρης του με το ηγετικό στέλεχος της οργάνωσης.

Ο Abu Omar al-Checheni  διαδραμάτισε ρόλο σαριακού δικαστή στον αποκεφαλισμό των επισκόπων Χαλεπίου στην ύπαιθρο του Idlib.

Με διάταγμα του Υπουργικού Συμβουλίου της τουρκικής κυβέρνησης ημερομηνίας 28.01.2015 που αναφέρεται σε σχετική  απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών είχε ενταχθεί στη λίστα τρομοκρατών ο τσετσένος Abu Omar el Şişani.Εμπλέκεται στην απαγωγή επισκόπων Χαλεπίου και πολεμάει στη Συρία ως ηγετικό στέλεχος της ISIS.

Caygyugyg

Ο Abu Omar είναι γεωργιανής υπηκότητας.Γεννήθηκε στη Γεωργία το  1986 και το πραγματικό του όνομα σύμφωνα με άλλες πληροφορίες είναι John Batırashvili -Tarkhana Batarišvili γνωστού με το ψευδώνυμο Omar al Šišani  ψευδώνυμο του Abu Omar el Şişani και είναι γενικός διοικητής του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία.Κατά το παρελθόν πολέμησε εναντίον των ρώσων στη Γεωργία.Ο πατέρας του ήταν χριστιανός.

f1fb8e41-1c94-e411-b2d1-14feb5cc1801

Ο Abu Omar el Şişani, διηύθυνε προσωπικά τα μέλη της ISIS στις μάχες στο Κομπάνι.Θεωρείται ότι συμμετείχε στην επίθεση στο Khabour κατά των χριστιανικών πληθυσμών. Είχε τραυματιστεί και επί μήνες είχε αποσυρθεί από την ενεργό δράση.Επιβεβαιώθηκε ότι έχει περάσει και εγκεφαλικό επεισόδιο. « Το 2013 πρωταγωνίστησε στην πολύκροτη υπόθεση απαγωγής των 2 επισκόπων Χαλεπίου των Yohanna Ibrahim και Παύλου Yaziji.» (σσ.αυτή η διατύπωση μεταφέρεται αυτούσια από εκτίμηση του ασσύριου τουρκικής υπηκοότητας χριστιανού δικηγόρου Ερκάν Μετέν διακεκριμένου ερευνητή στο θέμα απαγωγής επσικόπων) .Η απαγωγή έγινε στις 22.4.13 πριν 2 χρόνια στην Συρία από τσετσένους τζιχαντιστές όπως κατήγγειλαν όλες οι πρωτογενείς και αρχικές πηγές και  ο επιζών αυτόπτης μάρτυρας.1413027686725

Το διάταγμα που εκδόθηκε καθυστερημένα με την εφαρμογή του δίνει εκτός των άλλων τη δυνατότητα δήμευσης τυχόν περιουσιακών του στοιχείων.

Τον Abu Omar el Şişani άλλες πηγές τον εμφάνιζαν να μάχεται κάποια στιγμή στο Χαλέπι ως επικεφαλής στο συριακό παρακλάδι της τρομοκρατικής οργάνωσης Εμιράτο του Καυκάσου. (Timeturk)

Στο διάστημα που μεσολάβησε δημοσιεύσεις κατά καιρούς αναφέρονταν στο ενδεχόμενο του θανάτου του κάτι που στην πραγματικότητα δεν έγινε δυνατό να επαληθευθεί ποτέ.

Ήταν ο σαριακού τύπου δικαστής στον αποκεφαλισμό των επισκόπων όπως ήταν και ο αρχικός τίτλος του βίντεο.

11017665_10152850773417912_2073541771677273987_n

dimpenews.com