Στην επιχείρηση από το Ισραήλ φυγάδευσης των White Helmets εκκενώθηκαν 3000 τρομοκράτες μεταξύ αυτών μέλη ειδικών δυνάμεων, αξιωματικοί και πράκτορες τρίτων χωρών και του Κόλπου.

Αποτέλεσμα εικόνας για white helmets terrorists

Πηγές την Κυριακή το απόγευμα αποκάλυψαν ότι όσοι φυγαδεύθηκαν  δεν είναι όλοι μέλη της οργάνωσης  « Λευκά κράνη » με διασυνδέσεις με την Αλ Νούσρα αλλά και αξιωματικοί και πράκτορες των μυστικών υπηρεσιών  του Κόλπου.
Οι πηγές ανέφεραν ότι ο αριθμός εκείνων που μεταφέρθηκαν από τη νότια Συρία μέσω του Ισραήλ στην Ιορδανία και στις χώρες του Ατλαντικού υπερέβησαν τους 3000 τρομοκράτες.
Σημειωτέον ότι τα μέλη των μυστικών υπηρεσιών  και των ειδικών δυνάμεων υπό  το έμβλημα των « White Helmets » είναι 800,  διαφορετικών εθνικοτήτων, oι υπόλοιποι προέρχονται από τη Σαουδική Αραβία, τα ΗΑΕ και το Κατάρ, και είναι περίπου 2200.
Οι πηγές ανέφεραν ότι οι 800  θα προωθηθούν στις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά και στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, προσθέτοντας ότι η επιχείρηση διατάχθηκε  από την Ουάσιγκτον.

Το Σάββατο, το Ισραήλ αποκάλυψε ότι είχε πραγματοποιήσει μια «μυστική νυχτερινή επιχείρηση»  κατά την οποία 800 μέλη των αποκαλούμενων White Helmets και των οικογενειών τους εκκενώθηκαν από περιοχή της νότιας Συρίας και μεταφέρθηκαν στην Ιορδανία.
Ένας εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού o « Avichai Adrai », ανακοίνωσε ότι η εκκένωση πραγματοποιήθηκε  κατόπιν αιτήματος των Ηνωμένων Πολιτειών και των ευρωπαϊκών χωρών « , σημειώνοντας ότι μεταφέρθηκαν στην Ιορδανία και σε μια τρίτη χώρα.
Τα Ηνωμένα Έθνη εξέφρασαν την υποστήριξή τους για την διάσωση 422 μελών της οργάνωσης  στην Ιορδανία πριν από τη μεταφορά τους στον Καναδά, τη Γερμανία και τη Βρετανία,
ενώ το κανάλι 10 της Εβραϊκής Τηλεόρασης δήλωσε ότι μια ισραηλινή οργάνωση συνεργάστηκε με τα « Λευκά Κράνη » και τα εκπαίδευσε σε επιχειρήσεις διάσωσης.

To  Ynetnews αναφέρει ότι μετά από μια μυστική επιχείρηση  ο IDF εκκένωσε 422 σύριους  »ακτιβιστές » των White Helmets.  O Βρετανός ΥΠΕΞ  Jeremy Hunt στο Tweeter ανέφερε

« Φανταστικό νέο ότι εμείς— UK και φίλοι—διασφαλίσαμε εκκένωση των White Helmets και οικογενειών τους. Ευχαριστούμε Ισραήλ και Ιορδανία γιατί δράσατε τόσο γρήγορα  στο αίτημά μας » .

Η επικεφαλής της Εξωτερικής Πολιτικής της ΕΕ η Federica Mogherini ανακοίνωσε ότι  “η ΕΕ αναγνωρίζει τις ουσιαστικές προσπάθειες του Ισραήλ και Ιορδανίας και όλων των άλλων—συμπεριλαμβανομένων αρκετών κρατών μελών της ΕΕ —που συνέβαλαν στα να οδηγηθούν οι  White Helmets και οι οικογένειές τους στη σωτηρία.”

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ιορδανίας, Ayman Safadi, δήλωσε ότι εκκενώθηκαν 422 μέλη των White Helmets.

dimpenews.com