ΦΩΤΟ Σκοτώθηκε ο σύριος πιλότος του συριακού Su-22M4 που κατέρριψε το Ισραήλ. ΒΙΝΤΕΟ

Ο  σύριος πιλότος ο Omran Marii  του Su-22M4 σκοτώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες κατά τη συντριβή του μαχητικού του που κατέρριψε το Iσραήλ. Φωτογραφία ντοκουμεντάρει την πληροφορία.Aγνοείται o β΄πιλότος σύμφωνα με πληροφορίες.

Ο εκπρόσωπος της Τσαχάλ -IDF ο  Jonathan Conricus δήλωσε στους reporters ότι πρόκειται για Sukhoi Su-24 ή Su-22 [τροποποίηση του μοντέλου Su-17], της συριακής αεροπορίας.

« Καταρρίφθηκε και συνετρίβη. Δεν έχουμε κάποιες πληροφορίες. Δεν έχουμε μέχρι στιγμής καμία πληροφορία για τους πιλότους. Δεν γνωρίζω  αναφορές περί αλεξίπτωτων που εντοπίστηκαν και δεν ξέρουμε αν έχουν ανακτηθεί οι πιλότοι « , δήλωσε.

Τρομοκράτης της ISIS ισχυρίζεται πως ο πιλότος δολοφονήθηκε από τα πυρά τους μετά την πτώση και ότι ήταν ρώσος αλλά η ISIS στο ανακοινωθέν της αναφέρει πως βρέθηκε το σώμα του σύριου πιλότου του Omran Marii.

https://twitter.com/ArabiSaqar/status/1021744496969752576

To συριακό πρακτορείο SANA  αναφέρει πως ο ισραηλινός εχθρός που υποστηρίζει τρομοκρατικές ομάδες πήρε για στόχο ένα μαχητικό συριακό που στόχευε τις τάξεις των τρομοκρατών στη ζώνη της Saïda στα περίχωρα της Κοιλάδας- Wadi Yarmouk στο κυβερνείο της Quneitra. H Συρία υποστηρίζει ότι ο ισραηλινός στρατός έβαλε κατά του συριακού αεροσκάφους ενώ αυτό ήταν εντός του συριακού εναέριου χώρου.

Πηγές της αντιπολίτευσης  αναφέρουν πως το Ισραήλ κατέρριψε το αεροσκάφος που κατέληξε σε περιοχή που ελέγχει η ΙΣΙΣ και η τύχη του πιλότου παραμένει άγνωστη. Η ISIS από την πλευρά της με ανακοινωθέν αναφέρει ότι συνεντρίβη συριακό μαχητικό στα δυτικά της  Wadi Yarmouk.

Η IDF o ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε πριν λίγο ότι  »εκτόξευσε 2 πυραύλους  Patriot εναντίον ενός συριακού μαχητικού Sukhoi που διείσδυσε για 1 μίλι στο εσωτερικό του ισραηλινού εναέριου χώρου . Η IDF εντόπισε το μαχητικό που αναχαιτίστηκε από τους πυραύλους  Patriot ».

Προσθέτει δε ότι  »από σήμερα το πρωί έχει σημειωθεί αύξηση στις εσωτερικές μάχες στη Συρία και στη δραστηριότητα της συριακής αεροπορίας. Η IDF είναι σε υψηλό συναγερμό και θα συνεχίσει να επιχειρεί κατά της παραβίασης της Συμφωνίας του 1974 του Διαχωρισμού των Δυνάμεων.

Στρατιωτική πηγή είπε στο sputnik: « το Ισραήλ σκόπιμα κατέρριψε το αεροπλάνο ενώ πετούσε πάνω από το θύλακα που ελέγχει η Daesh στο νότο της Συρίας σε μια σαφή προσπάθεια να αιχμαλωτιστεί ο πιλότος προκειμένου να γίνει διαπραγμάτευση για να σταματήσει η στρατιωτική επιχείρηση στις περιοχές που ελέγχουν οι τρομοκράτες. »

ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΙΛΟΤΟΣ ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΣΕ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΕΝΩ ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΣΕ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΙΣΙΣ

Εδώ ενώ συμμετείχε σε επίγειες επιχειρήσεις στη Χομς σε περιφέρεια Παλμύρας κατά των τρομοκρατών.O πιλότος Omran Marii καταγόταν από το χωριό Al-Sisiniyah της Σαφίτα στην ΝΑ περιφέρεια Ταρτούς.

dimpenews.com