Ρωσικό πολεμικό πλοίο εκτόξευσε πύραυλο κρουζ και ανατίναξε αποθήκη πυρομαχικών του «Parti islamique du Turkestan» κοντά στην Jisr al-Shughur στο Idlib.

 

To βράδυ της Τετάρτης ένας θόρυβος ισχυρής έκρηξης ακούστηκε στην ύπαιθρο του Idlib λόγω έκρηξης αποθήκης όπλων και πυρομαχικών που ανήκουν στην τρομοκρατική φράξια «  Parti islamique du Turkestan».

Σύμφωνα με τους  »μαχητές » ένας πύραυλος κρουζ εκτοξεύθηκε από πολεμικό πλοίο από τ΄ανοιχτά των συριακών ακτών προς αντίπαλο στόχο σε σημείο κοντά στις τουρκικές δυνάμεις κατοχής. Αργότερα διέρρευσε ότι στοχεύθηκε μια τεράστια αποθήκη πυρομαχικών κι όπλων που ανήκουν στην προαναφερθείσα φράξια που υποστηρίζεται από την ΜΙΤ.

Το συντονιστικό των  »ένοπλων φατριών » στο Idlib, δήλωνε ωστόσο ότι είναι άγνωστη η αιτία της έκρηξης στην αποθήκη όπλων και πυρομαχικών στα δυτικά της πόλης Jisr al-Shughur, στο νότο του Ιντλίμπ όπου υπάρχει εκεί κοντά και σημείο επιτήρησης τούρκικου στρατού κατοχής ενώ παραμένει άγνωστος ο αριθμός σε απώλειες έμψυχου δυναμικού της οργάνωσης και το μέγεθος της υλικής καταστροφής.

dimpenews.com