Ο πρόεδρος Bashar al-Assad μιλώντας σε ρωσικό μέσο την Πέμπτη δήλωσε πως η επόμενη προτεραιότητά του είναι η ανάκτηση της επαρχίας  Idlib που κατέχουν τζιχαντιστές κι  »αντάρτες ».

« Τώρα ο στόχος μας είναι το Idlib αλλά όχι μόνο το Idlib, » είπε ο Assad.

« Υπάρχουν βεβαίως εδάφη στο ανατολικό τμήμα της Συρίας που ελέγχονται από διάφορες ομάδες….Έτσι θα κινηθούμε σε όλες αυτές τις περιοχές , » πρόσθεσε.

« Ο στρατός – και είναι στην κρίση του – θ’ αποφασίσει τις προτεραιότητες και το Idlib είναι μία από αυτές τις προτεραιότητες », είπε.

« Τώρ απελευθερώσαμε την  Ghouta, θα τελειώσουμε την απελευθέρωση του ΝΔ τμήματος της Συρίας ,και τώρα στόχος μας είναι το Ιντλίμπ αλλά όχι μόνο » τόνισε ο Assad. Υπενθύμισε ότι έχει πει ότι θ΄απελευθερωθεί κάθε σπιθαμή συριακού εδάφους.sputnik

Yπάρχουν διαπραγματεύσεις σ΄εξέλιξη μεταξύ του συριακού στρατού SAA και των κούρδικων πολιτοφυλακών  YPG/SDF για τη συμμετοχή των τελευταίων στην μάχη του Idlib που σχεδιάζεται και είναι σε φάση προετοιμασίας ως επικείμενη. Σύμφωνα με το RT αντιπροσωπεία των κούρδων του YPD/ SDC/MSD μ΄επικεφαλή τον Ilham Ahmed είναι στη Δαμασκό για συζητήσεις για πολιτικά και στρατιωτικά θέματα και πολιτικές λύσεις στη συριακή κρίση. Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες κορυφαίο θέμα στην ατζέντα είναι η μάχη του Ιντλίμπ.

Στο μεταξύ υπάρχει η πληροφορία ότι 1000 και πλέον μαχητές που παραδόθηκαν στο στρατό στη Daraa θα συμμετάσχουν επίσης στην επιχείρηση στο Ιντλίμπ κατά των τρομοκρατών. Στρατιωτικές πηγές ζητούν αυτή τη στιγμή σχηματισμό μιας μονάδας εμπροσθοφυλακής που ν ΄αποτελείται αποκλειστικά από εφέδρους του συριακού στρατού που θα προέρχονται από την επαρχία του  Ιντλίμπ- υπάρχουν πολλοί εκτοπισμένοι- κι αυτό γιατί γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα τη γεωγραφία μορφολογία της περιοχής ενώ το πάθος τους για την απελευθέρωσή της είναι στο ζενίθ καθώς δηλώνουν ότι γι αυτούς είναι μια βεντέτα το Ιντλίμπ και ότι τώρα μετά και τη δήλωση του προέδρου δεν θα υπάρξει δύναμη στον κόσμο που θα τους σταματήσει.

To πυροβολικό του συριακού στρατού προιδεάζει τους τρομοκράτες για το τι θ΄ακολουθήσει αφού σήμερα σφυροκόπησε θέσεις τους στη  Β Χάμα  στην περιοχή της Ltamenah αφού η Β Χάμα βρίσκεται στο αρχικό πλάνο για μάχη του Ιντλίμπ αφού συνορεύει.

dimpenews.com