Έκτακτη σύσκεψη της τουρκικής κυβέρνησης για απόσυρση τουρκικού στρατού από συριακό βορρά εν όψει επιχείρησης σε Ιντλίμπ.

Σύμφωνα με πληροφορία της τελευταίας στιγμής η κυβέρνηση της Τουρκίας σ΄έκτακτη  σύσκεψη θα μελετήσει ένα σχέδιο απόσυρσης του τουρκικού στρατού από το συριακό βορρά. Απ΄ότι φαίνεται ο λόγος αυτής της τουρκικής αναδίπλωσης είναι η επικείμενη επίθεση συριακού στρατού, Ρωσίας και YPG/SDF σε Idlib και Afrin.

Στο μεταξύ οι Κούρδοι εντατικοποιούν τις επαφές με την Δαμασκό και συμφώνησαν σε οδικό χάρτη σύμφωνα με το κουρδικό πρακτορείο anf .

Μια αντιπροσωπεία του Συριακού Δημοκρατικού Συμβουλίου (MSD)/ YPD πραγματοποίησε συνάντηση με τη συριακή κυβέρνηση στη Δαμασκό στις 26 Ιουλίου.

Η δήλωση του MSD για τη συνάντηση αναφέρει τα εξής:

“Μετά από αίτημα της συριακής κυβέρνησης, πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ του Συριακού Δημοκρατικού Συμβουλίου και των Συριακών κυβερνητικών αντιπροσωπειών στη Δαμασκό στις 26 Ιουλίου 2018. Στόχος της συνάντησης είναι να αποτελέσει τη βάση για εκτεταμένο διάλογο για τη λύση της συριακής κρίσης και όλα τα άλλα προβλήματα.

Πριν από αυτή τη συνάντηση, μικρές επιτροπές από τις δύο πλευρές πραγματοποίησαν συνομιλίες στην πόλη Tabqa, όπου διεξήχθησαν συζητήσεις σχετικά .

Ως αποτέλεσμα της συνάντησης στη Δαμασκό, αποφασίστηκε η σύσταση επιτροπών σε όλους τους τομείς με σκοπό την ανάπτυξη διαλόγου και διαπραγματεύσεων, τη διασφάλιση της λήξης της βίας και των συγκρούσεων που θέτουν σε κίνδυνο τον συριακό λαό και την κοινωνία και αποτελούν έναν οδικό χάρτη για μια αποκεντρωμένη και δημοκρατική Συρία.”

Αξιόπιστη πηγή αναφέρει τώρα ότι η Τουρκία προσανατολίζεται σε μια επικείμενη απόσυρση από τη Συρία.

dimpenews.com