Σύμφωνα με το al jazeera η πολιτική πτέρυγα του SDF  το κουρδικό  »Συριακό Δημοκρατικό Συμβούλιο » (MSD) δηλώνει ότι θα παραδώσει τον έλεγχο όλων των περιοχών που ελέγχει στο συριακό στρατό.

Σύμφωνα με το παναραβικό δορυφορικό κανάλι al jazeera το Συριακό Δημοκρατικό Συμβούλιο (MSD) πολιτική πτέρυγα της κούρδικης πολιτοφυλακής SDF ή QSD  δηλώνει ότι θα επιστρέψει τους τομείς που ελέγχει στο συριακό καθεστώς.

Oι Κούρδοι είναι έτοιμοι να παραδώσουν  al-Raqqa και al-Hasakah στη συριακή διοίκηση και στρατό. Συριακές πηγές διαβεβαίωσαν την αραβόφωνη εφημερίδα  « al quds al arabi» ότι η Δαμασκός έγινε αποδέκτης της πρόθεσης των κούρδικων πολιτοφυλακών ν΄αποσυρθούν από τις πόλεις και περιοχές που ελέγχουν και να τεθούν υπό τον έλεγχο του συριακού στρατού.

Μια αντιπροσωπεία του Συριακού Δημοκρατικού Συμβουλίου (MSD)/ YPD πραγματοποίησε συνάντηση με τη συριακή κυβέρνηση στη Δαμασκό στις 26 Ιουλίου.

Η δήλωση του MSD για τη συνάντηση αναφέρει τα εξής:

« Μετά από αίτημα της συριακής κυβέρνησης, πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ του Συριακού Δημοκρατικού Συμβουλίου και των Συριακών κυβερνητικών αντιπροσωπειών στη Δαμασκό στις 26 Ιουλίου 2018. Στόχος της συνάντησης είναι να αποτελέσει τη βάση για εκτεταμένο διάλογο για τη λύση της συριακής κρίσης και όλα τα άλλα προβλήματα.Πριν από αυτή τη συνάντηση, μικρές επιτροπές από τις δύο πλευρές πραγματοποίησαν συνομιλίες στην πόλη Tabqa, όπου διεξήχθησαν συζητήσεις σχετικά .

Ως αποτέλεσμα της συνάντησης στη Δαμασκό, αποφασίστηκε η σύσταση επιτροπών σε όλους τους τομείς με σκοπό την ανάπτυξη διαλόγου και διαπραγματεύσεων, τη διασφάλιση της λήξης της βίας και των συγκρούσεων που θέτουν σε κίνδυνο τον συριακό λαό και την κοινωνία και αποτελούν έναν οδικό χάρτη για μια αποκεντρωμένη και δημοκρατική Συρία. »

dimpenews.com