Δολοφονήθηκε από τρομοκρατική επίθεση μ’ εκρηκτικό μηχανισμό ο Διευθυντής του Επιστημονικού Κέντρου Ερευνών του Masyaf στη Συρία προσφιλής στόχος επιδρομών του Ισραήλ. ΦΩΤΟ

Mια επίθεση μ΄εκρηκτικό μηχανισμό κατά του αυτοκινήτου του Διευθυντή των Κέντρου Επιστημονικών Ερευνών (SSRC) στο Massyaf στην επαρχία της Χάμα είχε ως αποτέλεσμα την δολοφονία του  Aziz Asbar και του οδηγού του το Σάββατο. 

Το Eπιστημονικό Κέντρο του Massyaf έγινε επανειλλημένα στόχος ισραηλινών αεροπορικών βομβαρδισμών με πρόσχημα την κατηγορία των ΗΠΑ ότι αναπτύσσει αέριο sarin και ότι ήταν επιφορτισμένο με την ανάπτυξη χημικών όπλων κάτι που κατηγορηματικά διέψευσε η συριακή κυβέρνηση αφού διατείνεται ότι με βάση τη συμφωνία του 2013 απαλλάχθηκε από το χημικό της οπλοστάσιο. Ιρανοί ειδήμονες βρίσκονταν στο Ερευνητικό Κέντρο του Massyaf, όπου αναπτύχθηκαν πύραυλοι εδάφους – εδάφους σύμφωνα με την αντιπολιτευόμενη ΜΚΟ με έδρα το Λονδίνο το OSDH. Η ίδια πηγή αναφέρει ότι ο  « επιστήμονας ήταν κοντινός στον  Bachar el-Assad και στο Iran » ενώ η συριακή εφημερίδα Al-Watan επιβεβαίωσε στο  site της στο internet το θάνατο του « Dr Aziz Asbar, (…) που σκοτώθηκε από έκρηξη ». Το SSRC ήταν στόχος τιμωριών επιβαλλόμενων από την Washington και το Παρίσι για υποτιθέμενη παραγωγή χημικών όπλων.Το Ισραήλ αποπειράθηκε πολλές φορές να τον δολοφονήσει στην Ταρτούς και αλλού με πράκτορές του αλλά πάντα ανεπιτυχώς όμως το Σάββατο δολοφονήθηκε.

Στην Ταρτούς οι επίδοξοι δολοφόνοι του κατά το παρελθόν είχαν φτάσει ως το διαμέρισμά του διακεκριμένου επιστήμονα αλλά οι συριακές υπηρεσίες είχαν πληροφορίες λειτούργησαν  τότε έγκαιρα και συνέλαβαν τους πράκτορες.

Ένας υψηλά ιστάμενος από μια υπηρεσία πληροφοριών της Μέσης Ανατολής είπε τη Δευτέρα στη The New York Times ότι η Mossad είχε βάλει το χέρι της στη δολοφονία του Aziz Azbar. Μιλώντας υπό την προϋπόθεση της ανωνυμίας είπε ότι η υπηρεσία του είχε πληροφορηθεί για την επιχείρηση και ότι η  Mossad είχε εντοπίσει τον Azbar εδώ και πολύ καιρό.

Σε ανάλογη αναφορά και η συριακή εφημερίδα al-Watan διατείνεται ότι η  Mossad ήταν πίσω από τη στοχευμένη δολοφονία.
Η Hezbollah επίσης έδειξε την Mossad για τη δολοφονία του σύριου επιστήμονα σύμφωνα με τη λιβανέζικη εφημερίδα της al-Akhbar.

dimpenews.com