+18 Δεκάδες παιδιά νεκρά από επιδρομή της Συμμαχίας της Σ Αραβίας κατά σχολικού πούλμαν. 127 νεκροί και τραυματίες. 3000 παιδιά σκοτώθηκαν στην Υεμένη. ΒΙΝΤΕΟ

To CNN αναφέρει ότι δεκάδες παιδιά σκοτώθηκαν τα περισσότερα πιστεύεται κάτω των 10 ετών από αεροπορική επιδρομή της συμμαχίας της Σ Αραβίας που χτύπησε σχολικό λεωφορείο στη Β Υεμένη την Πέμπτη. Tα παιδιά ήταν σε μια εξόρμηση θερινού σχολείου όταν το λεωφορείο τους χτυπήθηκε στην α΄στάση της ημέρας σκοτώνοντας 50 και τραυματίζοντας  77. Τα περισσότερα από τα παιδιά ήταν στο εσωτερικό του λεωφορείου όταν χτυπήθηκε από την αεροπορική επιδρομή ,σύμφωνα με το γιατρό Yahya al-Hadi. Για πλέον 100 νεκρούς και τραυματίες από την επίθεση κάνουν λόγο κι άλλες πηγές.

Νωρίτερα για τουλάχιστον 30 παιδιά που σκοτώθηκαν σε μια επίθεση που στόχευσε την Πέμπτη ένα σχολικό λεωφορείο στη Β Υεμένη έκανε λόγο η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού (CICR), ενώ η συμμαχία που διευθύνεται από τη Σ Αραβία από την πλευρά της αναφέρει ότι πραγματοποίησε μια “νόμιμη” στρατιωτική επιχείρηση στον τομέα.

Ένα νοσοκομείο στη Saada υποστηριζόμενο από την CICR “δέχθηκε τα σώματα 29 παιδιών μικρότερα από 15 ετών και 48 τραυματίες εκ των οποίων 30 παιδιά”, ανακοίνωσε η ανθρωπιστική οργάνωση στο λογαριασμό της στο Twitter.

Εκπρόσωπος τύπου του CICR στην πρωτεύουσα της Υεμένης τη Sanaa, υπό τον έλεγχο των Houthis, διευκρίνισε στο AFP ότι δεν πρόκειται για τον τελικό απολογισμό καθώς τα θύματα μεταφέρθηκαν προς πολλά νοσοκομεία.

Sa’ada : o Yπ. Υγείας δηλώνει ότι μετά το σημερινό έγκλημα ο αριθμός των παιδιών που σκοτώθηκε στην Υεμένη ανέρχεται σε 3000.(Al-Masirah TV)

Footage from Houthi-run Al-Masirah TV appears to show a boy, carrying a UNICEF backpack, being treated for injuries.

 

dimpenews.com