Σύμφωνα με τον κορυφαίο σύρο δημοσιογράφο Hosein Mortada  »αν οι ένοπλοι (τρομοκράτες) του Idlib γνώριζαν ποιός από τους αρχηγούς τους διαπραγματεύεται με το συριακό κράτος αυτή τη στιγμή θα εγκατέλειπαν από τώρα τα όπλα τους. » Οι υποστηρικτές της συμφιλίωσης στο Idlib αυξάνονται παρά την καταστολή που υφίστανται από τις τρομοκρατικές φατρίες  ..

Είναι σίγουρο ότι υπάρχει μεγάλο παρασκήνιο αυτή τη στιγμή και διαπραγματευτικός πυρετός αν και όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν ότι η μάχη του Ιντλίμπ θα ξεκινήσει εντός του Σεπτέμβρη.

Σύμφωνα με το shaamtimes ένας αξιωματικός του Συριακού Στρατού δήλωσε ότι η μάχη του Idlib δεν θα ξεκινήσει πριν από τις αρχές Σεπτεμβρίου, καθώς ο συριακός στρατός ενέτεινε τις αεροπορικές επιθέσεις στις θέσεις τρομοκρατικών ομάδων στα χωριά Xαλεπίου και Idlib. Επισημαίνει ότι οι στρατιωτικές δυνάμεις της Συρίας συνεχίζουν να στέλνουν  ενισχύσεις στις επαρχίες Hama και Idlib και ότι η πρώτη από αυτές τις ενισχύσεις έφθασε στο στρατόπεδο χθες στο βορειοδυτικό τμήμα της επαρχίας Hama και κοντά στην πόλη Jisr al-Shughour στη δυτική ύπαιθρο του Idlib. Είπε ότι άλλες στρατιωτικές ενισχύσεις έφθασαν ανατολικά της πόλης Hama, για προετοιμασία για τη μάχη της υπαίθρου Hama και Idleb, για τη μάχη που αναμένεται να ξεκινήσει στις αρχές του προσεχούς Σεπτεμβρίου.

dimpenews.com

Laisser un commentaire

Choisissez une méthode de connexion pour poster votre commentaire:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l'aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion /  Changer )

Photo Google+

Vous commentez à l'aide de votre compte Google+. Déconnexion /  Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l'aide de votre compte Twitter. Déconnexion /  Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l'aide de votre compte Facebook. Déconnexion /  Changer )

Connexion à %s