Οι Κούρδοι αντάρτες ισχυρίζονται πως χτύπησαν τουρκικό ελικόπτερο και σκότωσαν Τούρκους στρατιώτες στη ΝΑ Τουρκία.

Oι κούρδοι αντάρτες ισχυρίζονταν πως χτύπησαν τουρκικό ελικόπτερο στην επαρχία Şırnak στην ΝΑ Τουρκία και σκότωσαν Τούρκους στρατιώτες σε επιχειρήσεις τους  στις επαρχίες Hakkari και Şırna στη ΝΑ Τουρκία.

Το Γραφείο Τύπου των (HPG-BIM) δημοσίευσε μια δήλωση που διοχετεύει πληροφορίες σχετικά με τις πιο πρόσφατες ενέργειες των ανταρτών κατά του τουρκικού στρατού στο έδαφος του Κουρδιστάν.

Η δήλωση αναφέρει:

“Στις 12 Αυγούστου, στις 7 μ.μ., οι δυνάμεις μας έκαναν μια ενέργεια εναντίον των στρατιωτών που βρίσκονταν στο λόφο Siser στην περιοχή Çarçella της περιοχής Gever (Yüksekova) του Hakkari στο πλαίσιο της εκστρατείας του Μάρτυρα  Pîroz και Επαναστατική επιχείρηση Μάρτυρας.

Σε αυτή τη δράση, όπου στόχευε ένα εμπορευματοκιβώτιο στο λόφο, αυτό χτυπήθηκε και καταστράφηκε αποτελεσματικά και ο αριθμός των νεκρών και τραυματιών στρατιωτών δεν μπορούσε να καθοριστεί.

Στο πλαίσιο της επαναστατικής εκστρατείας Mάρτυρας Delal Amed και Besta Mάρτυρες, στις 11 Αυγούστου, στις 6.30 μ.μ., οι δυνάμεις μας διενήργησαν δράση εναντίον ελικοπτέρου τύπου Sikorsy που πετούσε πάνω από την περιοχή Çemê Xeçkê στην περιοχή Qıleban του Şırnak. Το ελικόπτερο χτυπήθηκε αποτελεσματικά και αναγκάστηκε να αποσυρθεί από την περιοχή. Tην είδηση αναφέρει το κουρδικό πρακτορείο ANF 13.8.18.

dimpenews.com