Ο Λαβρόφ σήμερα στην Άγκυρα για προετοιμασία της Συνόδου Κορυφής 7 Σεπτέμβρη Τουρκίας, Ρωσίας, Γερμανίας, Γαλλίας στην Κων/νούπολη. Ρωσία- Τουρκία απελευθερώνουν τις θεωρήσεις εισόδου πολιτών τους όταν η Ελλάδα δεν δίνει βίζα ούτε σε Ρώσους παπάδες….

O υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας ο Σεργκέι Λαβρόφ σκοπεύει κατά την επίσκεψή του στην Άγκυρα από τις 13 έως τις 14 Αυγούστου να προετοιμάσει με τον Τούρκο ομόλογό του συνάντηση κορυφής μεταξύ των ηγετών της Ρωσίας, της Τουρκίας, της Γερμανίας και της Γαλλίας για τη συριακή διευθέτηση.

« Οι υπουργοί θα συζητήσουν τις προετοιμασίες για την επικείμενη σύνοδο ττων Προέδρων της Ρωσίας, της Τουρκίας, της Γερμανίας και της Γαλλίας για τη συριακή διευθέτηση », ανέφερε η δήλωση.

Η δήλωση ανέφερε ότι οι δύο υπουργοί προτίθενται να συζητήσουν επίσης την απλοποίηση του συστήματος θεωρήσεων εισόδου για τους πολίτες της Ρωσίας και της Τουρκίας. Η δήλωση πρόσθεσε: « Αναμένεται να συζητηθούν οι προοπτικές ενός απλουστευμένου συστήματος μετακινήσεων των πολιτών των δύο χωρών και επιβεβαιώνουμε την ετοιμότητα για απελευθέρωση του καθεστώτος θεωρήσεων για ορισμένες κατηγορίες Τούρκων πολιτών ».

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε νωρίτερα ότι η σύνοδος κορυφής των ηγετών της Τουρκίας, της Ρωσίας, της Γερμανίας και της Γαλλίας θα πραγματοποιηθεί στις 7 Σεπτεμβρίου στην Κωνσταντινούπολη.alalam

Ρωσία- Τουρκία απελευθερώνουν σ΄ένα βαθμό την θεώρηση εισόδου των πολιτών τους εκατέρωθεν όταν η Ελλάδα σύμφωνα με την εκπρόσωπο τύπου του ρωσικού ΥΠΕΞ Μ Ζαχάροβα αρνείται τη θεώρηση βίζα ως και σε ρώσους παπάδες…..«Το υπουργείο Εξωτερικών παρακολουθεί πάντα στενά την κατάσταση γύρω από τις εκδόσεις βίζας για τους Ρώσους πολίτες. Ασφαλώς, οποιαδήποτε διάκριση όσον αφορά στην έκδοση κάποιας βίζας, είτε έχει να κάνει με τη χώρα, είτε με το επάγγελμα είτε με τη θρησκεία, είναι απαράδεχτη», δήλωσε η ίδια. Με εντολή του Σεργκέι Λαβρόφ, απελάθηκαν ο εμπορικός ακόλουθος της Ελλάδας και ο υπεύθυνος επικοινωνιών. Παράλληλα, την είσοδο στη Ρωσία απαγόρευσαν στον Γιώργου Σακελλαρίου, διευθυντή του πολιτικού γραφείου του Νίκου Κοτζιά ως αντίποινα για την απέλαση από Αθήνα 2 Ρώσων διπλωματών και την απαγόρευση εισόδου σε 2 άλλους.

dimpenews.com

Une réflexion sur “Ο Λαβρόφ σήμερα στην Άγκυρα για προετοιμασία της Συνόδου Κορυφής 7 Σεπτέμβρη Τουρκίας, Ρωσίας, Γερμανίας, Γαλλίας στην Κων/νούπολη. Ρωσία- Τουρκία απελευθερώνουν τις θεωρήσεις εισόδου πολιτών τους όταν η Ελλάδα δεν δίνει βίζα ούτε σε Ρώσους παπάδες….

Les commentaires sont fermés.