Δικαστήριο της Τουρκίας απέρριψε εκ νέου την έφεση του αμερικανού πάστορα Andrew Brunson για απελευθέρωσή του κι απέλασή του στις ΗΠΑ.

Ποινικό δικαστήριο στην Τουρκία στη Σμύρνη απέρριψε την έφεση που είχε υποβάλει ο δικηγόρος του αμερικανού πάστορα  Andrew Brunson  για την κατάργηση της κατ ‘οίκον περιορισμού και της απέλασης  του στις ΗΠΑ , να εγκαταλείψει το τουρκικό έδαφος σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση TRT. Η κράτηση του Brunson, από την Τουρκία από το τέλος του 2016 προκάλεσε διπλωματική κρίση με ΗΠΑ.trt

Χθες τοπικό δικαστήριο αντίθετα αποφάσισε την απελευθέρωση των 2 Ελλήνων στρατιωτικών που επαναπατρίστηκαν μέσα στη νύχτα.

H υπόθεση του Αμερικανού πάστορα έχει προκαλέσει τριβές στις αμερικανοτουρκικές σχέσεις με την υποβολή οικονομικών τιμωριών σε στελέχη της τουρκικής κυβέρνησης εκ μέρους των ΗΠΑ, επηρεάζει την διολίσθηση της τουρκικής λίρας έχει να κάνει με αύξηση τελωνειακών δασμών που επεβλήθησαν σε τουρκικά προϊόντα κατά την εισαγωγή τους στην Αμερική ενώ η Άγκυρα επίσης αυξάνει τελωνειακούς δασμούς σε αμερικάνικα προϊόντα.

dimpenews.com

Une réflexion sur “Δικαστήριο της Τουρκίας απέρριψε εκ νέου την έφεση του αμερικανού πάστορα Andrew Brunson για απελευθέρωσή του κι απέλασή του στις ΗΠΑ.

Les commentaires sont fermés.