Η Τουρκία διαθέτει δεκάδες στρατιωτικά σημεία επιτήρησης σε επαρχίες Λατάκια, Χάμα, Ιντλίμπ, Χαλεπίου. Η απόσυρση του τουρκικού στρατού από αυτά τα σημεία θα σημάνει την έναρξη της μάχης του Ιντλίμπ. Σήμερα μεγάλα τουρκικά στρατιωτικά κονβόι έφθασαν στην επαρχία του Ιντλίμπ.

Αξιόπιστος σύριος πολεμικός ανταποκριτής αναφέρει τώρα ότι  »στρατιωτικές πηγές λένε ότι η μάχη του Idleb είναι η μόνη επιλογή σε περίπτωση που η Τουρκία δεν κατορθώσει να ξεφορτωθεί τους τρομοκράτες της Al Qaeda δηλ. της al Nusra.
Aλλά υπενθυμίζουμε ότι ότι ο τουρκικός στρατός διαθέτει δεκάδες στρατιωτικά σημεία ( ως θέσεις επιτήρησης ) στην ύπαιθρο των Λατάκια, Hama, Idleb και Χαλεπίου. » Και καταλήγει μ΄ έμφαση ότι  » δεν πρέπει να περιμένουμε ανάληψη στρατιωτικής δράσης από το συριακό στρατό εναντίον αυτών των θέσεων. Η απόσυρση αυτών των στρατιωτικών σημείων θα σημάνει την αρχή της μάχης του Ιντλίμπ.
Αντίθετα όλα τα υπόλοιπα δεν είναι παρά άχρηστες αναλύσεις κι εκτιμήσεις ».
Tην ίδια στιγμή παρατηρείται κινητικότητα στην αντίθετη κατεύθυνση αφού σήμερα μεγάλα στρατιωτικά τουρκικά κονβόι πέρασαν στην επαρχία του Ιντλίμπ προερχόμενα από Τουρκία φέροντας ενισχύσεις.

H yenisafak αναφέρει 17.8.18 ότι η συριακή αντιπολίτευση είναι έτοιμη να υπερασπιστεί το Ιντλίμπ κατά του Άσαντ και συνεχίζει να ενδυναμώνει τα σημεία στα όρια του  Idlib αναπτύσσοντας δυνάμεις και πυρομαχικά .

Οι τουρκικές δυνάμεις είναι παρούσες σε 12 σημεία από το Β – Ν του Ιντλίμπ που επί του παρόντος είναι εμπλουτισμένα με τοίχους τσιμέντου και αλεξίσφαιρους πύργους ρολογιών για μια επίθεση  του καθεστώτος.

Οι μονάδες στήριξης και οι στρατιωτικές ανάγκες της αντιπολίτευσης έχουν ήδη μεταφερθεί στην περιοχή από την πύλη Cilvegözü της Τουρκίας, ένα συνοριοπέρασμα στα νότια της πόλη Hatay.

Μιλώντας στην Yeni Safak daily, ο διοικητής του  »Free Syrian Army » ο Abu Ibrahim είπε ότι η γραμμή άμυνας εξαπλώνεται σε 130-χλμ συμπεριλαμβάνοντας Rashidin, Abu adh Dhuhur, Al Sehel και Cidr al Sugur εντός της επαρχίας Ιντλίμπ..

Σήμερα ο τουρκικός στρατός ανέπτυξε αρκετά  τανκ μάχης M60T στο Ν της επαρχίας Hatay, κοντά στα συριακά σύνορα σύμφωνα με το Anadolu.

Τα τουρκικά κονβόι με τα τεθωρακισμένα μπαίνουν στις περιοχές του Ιντλίμπ.

Υπάρχει και μια άλλη εκτίμηση από τούρκο ανεξάρτητο δημοσιογράφο τον Αli Ozkok που αναφέρει ότι οι  »αντάρτες » που υποστηρίζει η Τουρκία προετοιμάζονται για να πολεμήσουν κατά της HTS της αλ Νούσρα. Επίσημα ισχυρίζονται πως θα πολεμήσουν τον Assad,αλλά Τουρκία και Ρωσία συντονίζουν την επιχείρησή τους εναντίον των  « τρομοκρατών ».


dimpenews.com